Vem var först: bemanningsföretag eller facken?

Vänsterpartiet vill förbjuda bemanningsföretag. I deras resonemang ser det ut som att bemanningsföretagen skapar osäkra anställningar, ungdoms- och invandararbetslöshet.
Låt os rulla tillbaka bandet. Vem började kriget mellan arbetstagare och arbetsgivare: bemanningsföretagen eller fackorganisationerna?

Bemanningsföretag hjälper arbetsgivare att slippa problem med anställda genom att inte anlita dem på heltid utan att ta arbetskraften bara när den behövs.

Det finns massor med tillfälliga jobb i varje företag. Dessa jobb kan sträcka sig till ett eller två uppdrag eller till ett halvt år eller även en längre tid men med ojämn arbetsbelastning. 

Vad är det för fel med det? Varför måste arbetsgivare nästan gifta sig med arbetstagaren och lova varandra en evigt trohet som facket föreslår?

Företagare betalar mer till bemanningsföretag än vad de skulle betala till en anställd per gång eller per timme. Däremot köper de sig fria från ett ansvar för sina anställda. Det är nämligen för dyrt i Sverige att ansvara för en arbetstagare och det är det som företagare vill slippa. 

Det är synd att Vänsterpartiet alltid har sett arbetsgivare som en klass som man måste kriga och bråka med. Därför bör man fråga Vänsterpartiet om det är dags att lätta på fackkraven istället för att jaga bemanningsföretag och arbetsgivare?


Omröstning:

Skulle bemanningsföretag haft samma framgång om facklagar varit vänligare mot arbetsgivare?SvD 2 3 SR

Kommentarer
Postat av: Göran S

Den grundläggande frågan som du behöver svara på lyder:

Existerar människor för företagens skull eller tvärtom?

2012-01-16 @ 12:12:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0