Socialdemokratisk politik har svårt att hävda sig i den ekonomiska krisen

Det är inte Socialdemokratisk politik som skapade den ekonomiska krisen. Det är kapitalismens djungellagar som resulterade i  att finansinstitutionerna och bankerna är nära en kollaps. När bara vinster tas till hänsyn leder det till att människor och hela länder kan offras för att upprätthålla systemet där bankerna och finansinstitutioner har makt och regerar.

I det här situationen kan den socialdemokratiska politiken ses som en riktigt motvikt mot kapitalistiska värderingar. Men det händer inte i dagens Europa. Socialdemokraternas politik är sammanväxt med kapitalismen och existerar snarare som en parasitväxt på ett träd än en oberoende växt. Den suger alla krafter ur trädet men är inte kapabelt att bidra med egen energi. 

Vilket dugligt alternativ föreslår socialdemokraterna för att lösa den ekonomiska krisen? Att höja skatterna och samtidigt höja olika slags bidrag? Mer utbildning istället för en sänkt restaurangmoms? Att ta bort RUT och ROT avdragen och att bekämpa arbetslöshet? Alla socialdemokratiska lösningar är odugliga i dessa tider för att de har ingen egen kraft och inget kapital. Och socialdemokraternas gammal roll som en parasitväxt på ett starkt träd är mycket försvårat p.g.a. att själva trädet är en fara. 

Därför är det inte så viktigt vilken partiledare socialdemokraterna har idag. Det är själva socialdemokratiska politiken och ideologin som inte duger för att klara sig i den ekonomiska krisen.


Omröstning:


Tycker du att socialdemokratisk politik är anpassad till den nuvarande ekonomiska krisen?
Dn 2 3 4 5 6 7 SvD 2 3 4 5 6 GP 2 SR

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0