Religionskrig kan inte erkännas av västvärlden

I västvärlden ser vi bara en skillnad: mellan demokratiska och odemokratiska krafter. I resten av världen går fördelningen  fortfarande  mellan kristna, muslimer, judar och andra religioner. Vi tror att vi delar och försvarar samma värderingar medan det är uppenbart att våra värderingar har olika kartor.

Västvärlden förlorade sitt första religionskrig i Jugoslavien, när den vägrade att inse att det handlar om konflikten mellan muslimer och kristna. Idag, hör vi inga reportage från Kosovo. Det är pinsamt att skriva om att Kosovo idag är styrt av narkomafiaklaner,  där narkotika och människohandel flödar, där folk mördas och försvinner, där kristna serber förtycks och mördas bara för att de är serber och kristna. Den "frihet" som Kosovo fick med Carl Bildts hjälp är bara en förebild av var religionskrig leder när de inte konfronteras. 

Samma öde väntar på egypitska kristna som en gång i tiden var en liten majoritet med stor makt. Vårrevolutionen i Egypten som vi hedrar som "demokratisk" är ingenting annat är ett religionskrig med en maktfördelning till extrema islamister. 

Storbritanien, Kina, Pakistan, Indien, Ryssland, Tjetjenien, hela Mellanöstern, Afghanistan- alla bedriver sina religiösa krig mellan olika religioner och även mellan olika religionsfraktioner. Västvärlden vägrar att erkänna det och stödjer sin egen religion som heter demokrati. Därför är västvärlden dömd att förlora alla dessa krig tills vi inser att vi krigar med olika kartor.


Omröstning:


Kan man försvara kristna utan att konfrontera muslimer?

DN 2 3 4 SVD 2 SR 2 3 4 GP DagKommentarer
Postat av: George

Vi måste våga prata om den rasism som sker mot icke-muslimska folkgrupper i muslimska länder. Ja, även Turkiet som är en så kallad sekulär stat. Varför ska ursrpungsbefolkningar i dessa länder lämnas till förföljelser p.g.a västvärlden skuldkänslor för sin koloniala historia.

2012-01-17 @ 10:31:30
Postat av: kawan_saya

Det är värre än så, i väst förnekar man att det på ett lågintensivt krig överhuvudtaget. Min hustru är från ett annat land, dock ej muslimskt, hon kom ofta shockad hem från skolan då hon läste svenska. Mellanöstern-eleverna klagade hela tiden på Sverige. Då de inte klagade handlade det om att det så bra i Sverige för att det så lätt att bli svensk medborgare, sedan kan man åka hem igen och med det svenska passet är det lätt att åka till andra länder. Den aktuelle libanesen är ett exempel på det.

2012-01-17 @ 20:31:32
Postat av: Johannes

han var ju utlänning, han var ju arab dom som kommer och utnyttjar systemet..utnyttjar landets gästfrihet till att begå fasansfulla övergrepp mot landets invånare.

2012-01-17 @ 21:00:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0