Drömmar om demokratiska förändringar förblir bara drömmar

För ett år sedan var det stora förhoppningar att folkdemonstrationerna i Nordafrikanska länderna kommer att leda till demokratiska förändringar.

Det visade sig att det handlade om interna maktfördelningar i länder och att det inte hade någonting med våra drömmar om demokrati att göra.  

I västvärlden tror man att varje folkdemonstration i dessa länder är ett tecken på att folk vill ha en modern demokarti i sitt land. Demonstranter får ett starkt stöd från USA och västländer. Rebeller används för att störta rådande regeringar och sedan får folket välja sina representanter. 

Till västvärldens stora förvåning väljer folket konservanta muslimska partier som inför ännu hårdare diktatur än det var förut.  Dessutom leder alla maktfördelningar till kaos och interna konflikter med hundratusentals (miljoner i Irak och Afghanistan) offer.  Folkets liv försämras avsevärt och det finns inga demokratiska förändringar i sikte.

Samma mönster upprepas varje gång vi försöker "att hjälpa" i Nordafrika och Mellanöstern. Tror ni att västvärlden kommer att lära sig någon gång eller ska vi fortsätta att hjälpa till i Syrien och Iran?


Omröstning:

Tror du nu, ett år efter arabiska vårens början, att nordafrikanska revolutioner kommer att leda till demokratiska förändringar?

HD DN SR 2 3 4 5 6 SvD
SR

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0