Att äta kakan och att ha den kvar

Europeiska finanspakten är förmodligen det sista försöket att rädda EMU och även EU. Det är omöjligt att rädda europeiska samarbetet om alla länder inte är med. Storbritannien har redan sagt att deras egna ekonomiska intresse kommer att prioriteras framför den europeiska.  Sverige är inte så stort som Storbritannien och vår lösning kan vara att försöka att hålla ihop in i det sista för att hjälpa varandra. 

Det är ett omöjlig scenario att Sverige ofrivilligt kan dras in i Eurosamarbetet. Inget parti kommer att begå det här mordförsöket och om Riksdagen gör det utan folkets mandat kan det leda till sociala oroligheter. Fast sociala oroligheter kan komma ändå om ekonomisk läget förvärras p.g.a. att Sverige inte är med i Eurosamarbetet.

I min mening behövs europeiska finanspakten för att kunna inta gemensamma europeiska beslut angående banker och finansiella institutioner. Det är det som krisen handlar om och det är det som europeiska politiker måste försöka att lösa i första hand. 

Om alla länder inte är med finns det allvarliga risker att europeiska splittringen förvärrar krisen ytterliggare och når den gränsen när den bara skenar iväg och man inte kan påverka något med manuell styrning. 


Omröstning:

Tror du det kan vara skadligt för Sveriges ekonomi om landet går in i finanskpakten?
Dn 2 3 4 5 6 7 SvD 2 3 4 5Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0