Juholts effekten har avtagit Löfvens har inte börjat än

Socialdemokraternas opinion går upp en månad efter att Stefan Löfven blivit ny ordförande.
Siffrorna som vi ser idag gäller inte Löfven utan är fortfarande en effekt av Håkan Juholt. De som inte röstade på Socialdemokraterna p.g.a. Juholt har kommit tillbaka.

Stefan Löfven har inte hunnit visa vad han går för. Han deltar inte i debatter och ingen vet vad han egentligen tycker. Hans mångåriga vana att förhandla har lärt honom att hålla tyst när det inte finns argument.
Tystnaden kan tolkas och fyllas på av egna tankar och förväntningar och det är det som Löfven förvaltar i form av flera röster. Folk projicerar sin egna tankar och förhoppningar på honom.

Socialdemokraterna har ingen chans att vinna valet 2014. Det gäller inte bara svenska socialdemokraterna utan hela europeiska socialdemokratiska rörelsen.
Socialdemokraterna vinner alltid när ekonomin är bra och/eller är i uppåtgående trend. Då kan de lova och ge bort pengar, bidrag och dyra förmåner till sina väljare. När ekonomi är dålig är det konservativa liberaler som går upp på tapeten igen, eftersom de är bättre än socialdemokraterna på att tjäna och förvalta pengar. 


Omröstning:

Tror du att Socialdemokraterna kommer att ta igen sina väljare med Stefan Löfven?


SvD 2 DN Svt SR GP

Kommentarer
Postat av: JP EriX

Du skriver: "Socialdemokraterna vinner alltid när ekonomin är bra och/eller är i uppåtgående trend" och menar att S inte kan vinna valet 2014 eftersom ekonomin går dåligt nu. 1994 vad S valet efter att regeringen Bildt kört landet i botten. Ekonomin var urusel. Det är mer än två år kvar till nästa val och mycket kan hända. Men det bådar gott för oppositionen när man har en sån idélös regering...

2012-02-24 @ 10:36:22
URL: http://www.tv.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0