Är staten lam eller korrumperad?

Företagens drivande kraft är att göra så mycket vinst så möjligt. Den enda kraft som kan och bör begränsa företagets girighet är statsregleringar. När staten är lam eller korrumperad gör företagen som de vill och utnyttjar alla lagliga möjligheter att maximera sina vinster.

I fall där företagen använder skatte- eller pensionspengar istället för riskkapital bör staten vara ännu hårdare och kontrollera vartenda öre. Svenska staten är för lam i det här fallet och litar blint på företagarnas goda omdöme (som inte kan finnas per definition av företagets syfte att maximera vinsterna). 

Det finns också ett annat alternativ: att staten är korrumperad och fördelar möjligheter att göra vinster på skatte- och pensionspengar mellan dem som har tillgång till maktkorridorrerna. Det har jag ingen bevis på men det är är inte omöjligt för det.




Omröstning:


Bör företag som arbetar med skatte- och pensionspengar vara vinstbegränsade?




Dn 2 SvD 2 3 4 Svt SR

Kommentarer
Postat av: nisse

staten och lagen är korrumperad! vi måste tillbaka till "10 budorden" om vi skall få rättvisa! har du läst en "lag" i lagboken - det går att tyda hur villt som helst för att just lagen gäller inte bara om en paragraf följer "håren på katten som får den att vilja stanna kvar hos dig" utan alla paragrafer måste följa håren på just katten annars är det bara upp till nämndemännen att tycka synd om dig.. men slutligt "money is king" och carema is big money tänk om man bara kan sätta ID på alla utbetalningar i vårt land då skulle man kunna finna fram om någon officiell tjänar något på denna karusellen som utan hinder valsar förbi oss.. vi bryr oss inte förrän vi sitter där själv med en pissigblöja hela dagen och då ede bra sent att bry sig för inte ens anhöriga hinner med att klaga på vården för dom har annat som går före!!! när bussen kör i diket stannar bussen - men kör bussen över dig så kan den köra vidare utan problem!

2011-12-13 @ 10:35:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0