Det bästa är den godas fiende

Vet ni varför vi inte kan nå vissa självklara mål? Därför att vi anstränger oss så mycket att det går överstyr när vi ivrig försöker att förbättra det som redan är bra.

 

Det gäller nästa alla politiska områden.

Vi har mycket stränga lagar för sexköpare som faktiskt inte är självklara i resten av världen. För att förbättra dem ytterliggare föreslår Beatrice Ask att skämma ut sexköpare på ett sätt som förlöjligar det hela.

 

Vi var mycket bra på jämställdhetsfrågor tills någon föreslog kvotering in i högskolor och förstörde den fina tanken att jämställdhet är något bra för oss.

 

Vi hade en mycket bra gymnasieskola som slussade elever i rätta riktningar tills socialdemokraterna kom på en tanke att vi har råd med att alla ska vara högutbildade i det här landet. Så förstördes gymnasieutbildningen. Där finns inte plats längre för dem som är bra på andra områden än den akademiska världen.

 

Vi hade den fina tanken att vi måste bevara vår miljö för nästa generationer. Många steg gjordes i rätt riktning. Med kohandel med miljömål, domedagsprofetior och rena lögner förstördes vår tro i att modern miljöpolitik är bra för oss.

 

Omröstningar:


Är dagens jämställdhetspolitik rättvis mot båda könen?


Ska man utbilda sig efter eget intresse eller efter konjunkturen?


Arbetar du men det som du utbildade dig till?


Ska utbildningar som leder till arbetslöshet betalas av staten?


 

Är rätt eller fel att lura och utnyttja människors dödsångest i miljöpolitiken?

 

 


 

SvD 2 3

DN

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0