Niqab och burka finns inte i Koranen

Att franska imamen tycker att niqab ska förbjudas i Frankrike är inte alls kontroversiellt.

Seden att bära niqab och burka hör inte till islam utan till kulturen i vissa muslimska länder, såsom Afganistan, Pakistan, Norra Indien och vissa länder i Persiska viken. Burka och niqab nämns inte i Koranen och hör inte till den muslimska läran. Islam föreskriver att kvinnor ska täcka huvudet och se anständiga ut. Islam är inte den enda religioner som kräver att kvinnor ska se ut på ett visst sätt. De som reser och besöker kristna kyrkor i världen vet att de inte blir insläppta i oanständiga kläder. Även inom kristendomen ser man olika tolkningar på anständighet beroende på landets traditioner.



Att blanda niqab och burka med islam är lika vilseledande som att blanda kvinnoomskärelsen med islam. Vissa muslimer gör det men det har ingenting med islam att göra utan med lokala traditioner. Därmed har förbud att bära niqab ingenting med islam att göra. Sedan kan man diskutera om man får bära niqab som ett uttryck av samhörighet till en viss kulturell tradition.



66% av Voter.se's användare tycker att niqab ska förbjudas på arbetsplatser. Frågan var ställd när en kvinna anmälde Stockholms stad för att hon inte fick bära heltäckande slöja på utbildningen.

Vad anser du? Delta i omröstningen nedan.







Kommentarer
Postat av: Abdul Samad Al Suedi

Hej var snäll och skriv inget om islam som du inte har kunskap om. Att skriva att niqaben är en tradition är helt fel. du vet inte vad som står i koranen du kan varken arabiska eller förstår innebörden av verser i Koranen. det har visst med islam att göra och detta kommer från en praktiserande muslim .

2010-01-23 @ 23:39:45
URL: http://islamgbg.wordpress.com
Postat av: Voter Redaktionen

Du har rätt, Abdul Samad Al Suedi, jag kan varken arabiska eller är troende muslim. Jag är dock fel forum för den här diskussionen. Jag föreslår att du diskuterar nedanstående Koransuran med någon mer kunnig.



Koranen, sura 24:31, säger ”Och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet och inte visa mer av sina behag än vad som [anständigtvis] kan vara synligt; låt dem fästa slöjan så att den täcker barmen.”



Läs gärna på vad imamer säger i den här diskussionen. Den är inte så ensidig som du påstår.

2010-01-24 @ 10:07:02
URL: http://www.voter.se
Postat av: Lasse

"Islam föreskriver att kvinnor ska täcka huvudet och se anständiga ut".



Vänligen ange i vilken Sura och vers i Koranen det står att muslimska kvinnor ska täcka huvudet.



Har tragglat mig genom en svensk godkänd översättning av Koranen (vilket inte är en lätt uppgift för en icke-muslim, och som det verkar inte heller för djupt troende muslimer med tanke på alla motsägande påståenden om vad som verkligen står skrivet i Koranen) och kan inte någonstans finna att Mohammed hävdat att muslimska kvinnor måste dölja sitt hår, ansikte och (under)armar.



I Tjugufjärde Suran - Ljuset, vers 31, står att kvinnor ”må kasta sin slöja över sin barm och ej visa sina behag annat än för sina män …..”. I och för sig inte helt fel med tanke på de naveldekolletage som vissa svenska kvinnor uppträder med i det mest opassande sammanhang.



Förvisso kan det vara så att det på andra ställen i Koranen står mer detaljerat om hur beslöjningen ska vara och som jag har missat, men påtagligt är att de som likt Abdul Samad Al Suedi hänvisar till Koranen och påstår att även muslimska kvinnors hår, ansikte och (under)armar ska döljas aldrig anger var någonstans i Koranen det står. Endast att den som inte är muslim och inte kan arabiska inte ska uttala sig.



Vad gäller att muslimska kvinnor inte barhänta hälsar på obekanta män med handslag eller inte hälsa på obekanta män överhuvudtaget med handslag, som vi fick prov på i SVT-programmet ”Halal-TV, verkar det som att man vänt begreppen 180 grader, då det i :Fjärde Suran ”Kvinnorna”, vers 46 och i Femte Suran ”Bordet”, vers 9 står: ”Och om I ären sjuka eller stadda på resa eller någon av eder kommer från avträdet eller I haft beröring med kvinnor …… .



Således, om jag tolkat det rätt, så är det muslimska män som inte ska/vill ta obekanta kvinnor i handen, då de inte vet om kvinnan ifråga har menstruation, eller är ”oren” som den religiösa termen lyder.



Om man nu inte menar något mer intimare än att bara ta i hand.

2010-01-24 @ 10:33:41
Postat av: Denta

bästa lösningen är att göra folkmord, Frankrike är duktiga på sånt, inget problem för sånt. Frankrike gillar att suga blod just när det gäller andras. Frankrike älskar att plundra och kolonisera.

2010-01-25 @ 07:32:26
Postat av: Anonym

Att andra tror att det hör till islam, dem e bara dumma dem vet inget om islam innan dem kan säga det och dem som tror det och har läst koranen borde läsa igenom IGEN det har inget med det att göra!!

Jag tycker man borde förbjuda niqaab för att rånare brukar ibland ta på sig det och låtsas vara kvinnor och lurar andra

2011-01-03 @ 21:00:11
Postat av: Khalil

Lille vän abdul samad whatever...bara så du vet så har svensken helt och hållet rätt i det han skriver, och om du är smart så idiotförklarar du inte någon som försöker förklara föe andra idioter att islam är en underbar religion och inte så hemsk som alla andra tror. Så jag tycker att duuu ska kolla upp din fakta lite noggrannare. Skrivet av en MUSLIM FRÅN TOPP TILL TÅÅ

2011-11-17 @ 22:37:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0