Sakfrågor är viktigare än partier

Väljarna avgör själva vilka frågor som är viktiga för dem. Och det är ingen överraskning att SD är mest aktiva på Internet. Det var uppenbart redan i höstas när jag skrev en insändare i DN "Riksdagspolitikerna har mycket att lära av SD " som var publicerad den 20 november 2009.


Sverigedemokraterna är överpresenterade i alla sociala medier och med tanke på partiets verkliga storlek är det uppenbart att det  inte bara är partimedlemmar utan även partisympatisörer som är aktiva.
Igår publicerade vi en omröstning "Vilka partier vill se mer av på Internet?" som var länkad till SVD. SVD kan knappast kallas för Sverigedemokratisk tidskrift. Den har tydliga borgerliga värderingar och spelar oftast på regeringens sida. Däremot SVD:s läsare uppvisar gång på gång att de sympatiserar med SD i många frågor och är redo att rösta för deras sakfrågor. Resultatet av omröstningen kan ni se här.


Väljare röstar inte på partiet utan på deras sakfrågor. Det kunde observeras förra våren i Europa valet där ett stort antal väljare röstade för PP och det kan idag ses på SD:s antal sympatisörer i sociala media.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0