Miljötänkande till salu

Dyraremat.nu börjar sakta men säkert krypa upp på tapeten hos den svenska befolkningen. Initiativtagarnas intresse verkar inte ligga i dina matvanor eller i ditt intresse utan i deras egna.

Linus Källander är en av dem som startade Dyraremat.nu, han är starkt engagerad i miljöpolitiken kan man se i hans blogg och han är uppvuxen på den ekologiska gården Sörtorp. Vilket i sig inte är dåligt, men jag tvivlar starkt på att motiven till initiativet är grundat endast på miljöpolitik och engagemang.

Maria Eriksson uppmärksammar den "nya" organisationen Dyraremat.nu med kritik och skriver sina egna förslag på hur matkvaliteten kan förbättras i Sverige. Ack, så gamla nyheter både Eriksson och den nya organisationen skriver om.

Men självklart är det svårt för medelsvensson att veta. Jag ska avslöja en hemlighet för er. Organisationer av sådana slag har funnits i årtionden och de har propagerat på ett rent och själsligt sätt länge. Bl.a. Slow Food som funnits sedan mitten av 80-talet har en välutvecklad filosofi angående mat, konsumtion och ekologi.

Vi behöver inte en till organisation som propagerar för samma sak. Vi behöver någon som Källander som engagerar sig i de utbredda organisationerna som redan finns. Låt oss inte glömma att problemet med snabbmat, överkonsumtion och ohälsosam kosthållning, vilket oftast inte är billigt, kvarstår.

Jag väntar med spänning på när något modeföretag tar för sig av idéerna med Slow Fashion och gör det till deras egna marknadsföring. Eller är det kanske vad H&M nyss har gjort med sin Garden Collection?






Omröstningar:

 

Tror du att konsumtionen påverkar miljön?





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0