Akta dig för bubblor

Bostadsrättsmarknaden är inte stabil hur än SBAB försöker lugna oss i DN. Marknadens natur är sådan att den ska vara instabil. Olika stora ungdomskullar som ska ha lägenhet, olika arbetssituationer i landet, ränta som går upp och inflation som ska hållas i schack. Vår felaktiga bild är att bostadspriserna hela tiden går upp. Bostadspriserna är lika instabila och varierande som marknaden.

Media, banker och mäklarorganisationer verkar vilja leda bort uppmärksamheten från det verkliga problemet - lånen. Dagens prisbubblan är inte den verkliga orsaken utan en följd av lånen. Det är lånen vi måste akta oss för. Endast då kan bostadsrättsmarknadens priser sluta oroa oss.



Omröstningar:


Tycker du att priser på bostäder i Sverige är rimliga?


Borde bankerna strama upp villkoren för bolånen?


Klarar du ditt lån omboräntan höjs?



Tycker du att vi ska ha speciella lagar mot oseriösa spekulanter som trissar upp priserna på bostadsmarknaden?









SvD 2 DN

Kommentarer
Postat av: Anonym

Bygg- Bank- & Mäklarmaffian har samma intresse. Bygga för lite, låna ut mycket, inte amortera. Mäklarna står för statistikfiffel, annonsmonopol och journalistsmörjning. Hyresvärdar hejar på, gör så gott de kan för att få bort hyresregleringen, det enda hindret för den ultimata tumskruven på ett folk med bostadsbrist. Avsaknaden av buy-to-let = fattigdomsbevis, knapphetsintyg, boendemaktlöshet. Inflation (den nya tidens amort) kommer att segla upp som huvudproblem, trots alla kamouflageförsök. MVH Debattören

2010-04-17 @ 15:58:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0