Att tycka synd om är förnedrande

Det är inte invandrarnas fel att de nu står som syndabockar för att Sverige har fått det sämre de senaste tre decennierna. Det är en konsekvent socialdemokratisk politik som gjort invandrarna till en svag grupp.

 

Jag vägrar att tro att svenska invandrare skiljer sig från amerikanska eller australienska. Det är samma folk som kommer från samma länder. Det som skiljer sig markant är hur man möter och behandlar sina invandrare. Där rotas alla problem.

 

I Sverige råder en attityd "att tycka synd om" invandrare. I många kulturer anses den här attityden som förnedrande och förminskande. Att tycka synd om någon betyder från första början att det är en svag, misslyckad eller en mindre värd individ. Den här personen har mindre eller inga krav på sig och behöver speciell attityd och behandling. Det ska blundas för nackdelar och misstag av personer som vi tycker synd om. Och det är förbjudet att ställa krav på dem personer som vi tycker synd om för att de inte ska ta illa upp det.

 

Detta är vår syn på svenska invandrare. Språket behöver inte läsas, svenska lagar och traditioner behöver inte undervisas och man kan få svensk pass utan att förstå sig på svenskar och Sverige. Allt detta på grund av att det är synd om invandrare och vi tror att de kan ta illa upp om vi ska ha några krav på dem. Men som sagt, att tycka synd om är förnedrande. Invandrare själva är frusterade av den förminskande attityden men kan inte ta sig upp från "tycka synd om"-träsket.

 

 

SD har fångat problemenet med invandringen med har inte alla lösningar. De vägrar "att tycka synd om" invandrare på det gamla sättet och det är bra.  Det som inte är bra är att SD ännu inte har hittat ett sätt att inte belasta invandrare för dem tre decennier av regeringens invandrings- och integrationspolitik.

 

 

Omröstningar:

 

Behöver alla invandrare som kommer till Sverige genomgå en medborgarkurs?


 

 

 

 

 

 

 

 


 

DN

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0