Inkomstklyftorna - farliga för det svenska samhället?

Inkomstklyftorna har blivit större. Den senaste tiden har regeringar jobbat för att arbete ska ge utdelning. För socialismen var alla inte nöjda med. Speciellt dem som jobbade hårt och var fråntagna en stor summa av det de tjänade ihop. Är det inte rättvist att när man arbetar så ska man få betalt för det man gör? Det svenska ekonomiska skyddsnätet har gått lidande samtidigt som de som arbetar har fått det bättre.

 

omröstning inkomstklyftor.jpg

 

Men måste det inte bli så om vi ska höja arbetares stats? Ska alla få det lika bra / lika dåligt oavsett arbetsinsats får vi, tyvärr, många som utnyttar systemet. Observera att jag inte menar dem som faktiskt ÄR väldigt sjuka, eller dem som BEHÖVER förtidspensioneras, heller inte dem som har svårt att komma in på arbetsmarknaden av olika skäl. Jag undrar bara om den här inkomstklyftan verkligen är så negativ som media får den att framstå.

 

Vad anser du? Voter.se ställde frågan för omröstning : Tror du att en växande inkomstklyfta är farlig för det svenska samhället? Delta i omröstningen här.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0