Mobbning är hemskt - Bredda inte begreppet

Väldigt "intressant" att veta vad mobbning är för något enligt DN's artikel idag.  Den handlar om vad mobbning kan vara och i mina ögon ser det ut som om de endast räknar upp olika brott som egentligen vem som helst utsättas för. Mobbning, för övrigt, betyder enligt NE:

"trakasserier utförda av en eller flera individer vilka genom förföljelse tillfogar en annan individ psykiskt eller fysiskt våld, oftast bådadera; vanligast i skolor och på arbetsplatser."

DN menar att ofredande, förtal, olaga hot, mm. är mobbning. Jag menar att om man kommer undan förtal (läs: skitsnack eller skvaller) i skolan eller på arbetsplatsen är man antingen en väldigt tråkig person eller så är det alldeles underbart. Underbart i den meningen Askungen önskar sig att gå på balen.

National encyklopedin har en bra poäng och skriver in förföljelse i definitionen av begreppet "mobbning"
. Det går inte att säga att man varit mobbad om skolans "kung" någon gång hotat en eller sagt till fröken att man gjort något man inte gjort. Om mobbning ska vara ett begrepp som handlar om de verkligen utsatta barnen i skolan kan vi inte fortsätta bredda begreppet som DN nu gjort. Det är hemskt, därför ofta ett lagbrott, att hota, slå eller ofreda någon men det är inte mobbning. De barn som i sin tur verkligen blir utsatta för den här förföljelsen lider bara utav denna breddning av begreppet.

Nu vill jag veta vad ni tycker. Känner du att du har blivit mobbad någon gång?







Dn, Dn, Dn

Svd, Svd

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0