Förtroende är en viktig ingrediens i valutavärde

Förtroende är en viktig ingrediens i valutans värde. Europeiska länder har förlorat sitt förtoende och det är inte så mycket att göra än att börja om från början utan att ljuga för sig själv och utan att lura folk.

Obegränsade lånemöjligheter har förvirrat inte bara människor utan hela stater. Folk och stater spenderade och fortsätter att spendera utan att tänka på att lånen måste betalas tillbaka.
Ingen tror längre att alla dessa stora lån kommer att återbetalas, därför bedöms vissa länder som mindre trovärdiga och som inte längre får låna mer pengar på samma lättsamma villkor som förut. 

Allvarigt talat, vem i Sverige tror att en lägenhet kan kosta 85 års arbete att köpa? Vem vill vi lura när vi lånar stora pengar och vet att vi aldrig kommer att återbetala lånen medan vi lever?

Vem tror att pensionssparande kommer att resultera i att man får sin pension? Pengar som man ger till andra för att spara kan förminskas i värde eller försvinna utan ditt godkännande. Förtoende för hur staten och privata aktörer hanterar våra pengar är i botten och det kommer att krävas mycket för att återskapa det.

Gemensamma lögner kommer att kosta många år att reda ut men det är mer än nödvändigt att sluta ljuga för sig själv och för andra.

Därför kostar förtroende så mycket idag och är en viktig ingrediens i valutavärde. 


Omröstning:

Har EMU-samabretet försvagat eller förstärkt medlemsländernas ekonomi?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0