SAAB föll offer för politiska intriger

Det är många som vill investera i SAAB och det är ingen som får det. Vilka rävspel ligger bakom den här ekvationen? Varför kan man inte köpa det som säljs?

Pengar som vill investeras i SAAB hör till fel spekulanter: ryssar och kineser. Det är dessa pengar som inte får förvandlas till materiella tillgångar och får helst stanna i form av papper eller ännu bättre i form av ettor och nollor på bankens dataskärm. 

Det är ingen hemlighet att Kina och Ryssland (även några av Mellanösterns rika länder) disponerar enorma summor pengar och är villiga att investera sitt kapital i materiella ting. Ponera att världen ger efter. Det kommer att innebära en enorm maktöverföring i världen. Makthavarna är fortfarande inte den som äger pengar utan den som äger produktionen. 

Pengar kan devalveras, produktion består. 

Därför står SAAB idag som ett offer för ett maktspel mellan disponibla ryska och kinesiska pengar och svensk och amerikansk ovilja att släppa den politiska makten. 

Vi kommer att se flera liknande konflikter i världen så länge ekonomiska krisen fortsätter. Pengar kostar ingenting. Materiella tillgångar är det enda som ger makt. Människor är det sista som bejakas i dessa beräkningar.




Omröstning:

Tror du att SAAB skulle kunna räddas med rätt satsningar från regeringen?





Dn 2 3 4 5 SvD 2 3 4 5 6 Svt 2 3 4 5 6 7 SR 2 3 4 5 GP 2 3 4 5 6

Kommentarer
Postat av: Jaha?

Du är inte lite paranoid och missvisande.

Nu var det trots allt så att den enda finansiär Muller hittade var kinesiska och det satte GM stopp för.

Den ryska delen var hade kopplingar till organiserad brottslighet så den var utesluten.



Så vad vill du i din lilla snedvridna värld skulle ha hänt?

Det går inte att tvinga GM att acceptera Youngman, svenska regeringen skall inte heller artificiellt rädda företag som bryter mot den med primära grundprincipen. Att gå med vinst.



Bara gnäll men ingen lösning i ditt rabiata utlägg.

2011-12-20 @ 15:19:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0