Miljöteknik - Sveriges nya industri?

Nyligen la Voter.se upp omröstningen Vad är viktigast för miljöpolitiken? Resultatet är för tidigt att avläsa, men kl 14 30, 071209, menar 59%  att teknik är viktigast.

 

Visst kan jag hålla med om detta. Att lägga "energi" och pengar på miljöteknik är den enda lösningen som är ekonomisk och miljömässig försvarbar. Självklart måste vi ändra attityder och få folk att inse att shopping, elförbrukning mm leder till miljöutsläpp. Men slutar vi att shoppa och förbruka el eller andra varor bidrar vi till ett sänkt BNP. Handeln avstannar och vi alla får problem.

 

 

Genom ny teknik går inga pengar till spillo, i alla fall inte i Sverige. Vi har många forskare och andra som arbetar med detta runtomkring. Börjar en miljöindustri i Sverige (eller i något annat land) har vi en handelsfördel och man bidrar till miljön samtidigt. Men i det här sammanhanget är det återigen viktigt med en attitydsförändring. Alla gemensamt måste bestämma sig att handla miljövänlig teknik, vi måste bestämma oss att inte köpa den där onödiga prylen. Investera pengarna i forskning istället. Mer spännande än en pryl, dessutom kan det ge dig utdelning.

Låt inte klimatavtalet vilseleda dig. Du som konsument har ett stort ansvar för miljön. Vad anser du? Vad är viktigast för miljöpolitiken? Rösta!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0