Vänsterpartiets fasadbyte

Johan Sjöstedt kan förnya Vänsterpartiet och attrahera flera nya väljare framförallt från Socialdemokraterna och Miljöpartiet. 

Vänsterpartiet  har i decennier arbetat för att tvätta bort den kommunistiska stämpeln. Det är möjligt att Lars Ohly vad den sista ordföranden som var tvungen att bortförklara sitt kommunistiska förflutna.

Johan Sjöstedt hör definitivt till den nya generationen av vänsterpartister som inte behöver att svara för anklagelserna för förbindelser med kommunistiska stater. Dels för att kommunistiska stater är färre, dels för kommunismen är inte så skrämmande idag än det var förut och dels för att nya generationens ideologi och retorik skiljer sig från den gamla kommunistiska partiet. 

Johan Sjöstedt är mycket karismatisk och med gedigen politisk erfarenhet. Miljötänkande, femenism och rättvisa är tre populära budskap som attraherar. Med nya tolkningar av den gamla vänsterpartistiska ideologi kan han definitivt bidra med nya väljare, speciellt förstagångsväljare och de som är besvikna på för lite verkstad från Socialdemokraterna och Miljöpartiet.


Omröstning:
Tror du att Jonas Sjöstedt kommer att attrahera väljare från S och MP till V?

DN 2 3 4 5 6 SVD 2 3 4 5 6 SR 2 GP

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0