Var går gränsen mellan granskning och drev?

Media ser inga gränser mellan granskning och drev därför går det ena mycket lätt över till de andra.

Det måste vara till synes lätt att inse att media har all rätt att kritisera kungen för hans kungarollsutövande men de har ingen rätt att diskutera hans privatliv när det inte påverkar hans "yrkesroll".

Tyvärr går media så lågt att de diskutera det som anständigt folk inte diskuterar. Det börjar med oskyldiga reportage om kungfamiljens vänner, kläder, shopping och fester. Allt som inte har med kungens roll som statschef att göra. Vi är vana att allt som handlar om kungen är viktigt för oss att veta, att vi har rätt att titta in i kungens tallrik, drottningens garderob och princessornas shoppingbags.

Denna familjära känsla sprider sig till rätten att kritisera medlemarna i kungafamiljen. Man anser sig ha rätt att betygsätta drottningens klänningar och hårupsättningar och att veta allting om princessornas kärleksrelationer. 

Vilken normal kvinna och man skulle tolerera så nära insyn i sitt privatliv utan att vara irriterad och anmäla stalkaren till polisen?

Media kan hanteras som vilka oförskämda förföljare som helst. Men då måste man förstå att det kan innebära slutet för alla reportage om kungafamiljen som inte gäller kungliga "yrkesutövningar". Det kommer i sin tur att betyda att hälften av kvällsblaskorna och glansiga tidningar kommer att stängas. Det är inte inte så mycket de kan skriva om man stänger insynen i kändisarnas garderober och sovrum.


Omröstning:

Tycker du att mediabevakningen av kungafamiljen har gått över till ett mediadrev?



EX SvD

Kommentarer
Postat av: bloggare på icedaniel.se

Mediadrev,överdrivet tycker jag !

2012-01-05 @ 06:39:09
URL: http://www.icedaniel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0