Kommer Socialdemokraterna att återuppstå som ett arbetsparti?

Förut var det klart att arbetsparti och socialdemokraterna är synonymer. Sedan började man ifrågasätta socialdemokraternas monopol på den här benämning. Moderaterna hade en lyckad valkampanj där de positionerade sig som ett nytt arbetsparti.

Man började ifrågasätta socialdemokraternas roll som arbetsparti just p.g.a. fackföreningar som gjorde arbetslösheten värre med sina stela lagar. Fackets kamp med arbetsgivare resulterade i att Sverige fick otrygga deltidsanställningar, projektanställningar, uppdragsanställningar och bemanningsföretag. Alla facklagar kunde kringgås och folket stannade i en gråzon till arbetslöshet där man inte har rätt till A-kassa. Folk ser inte längre fackföreningar som en garanti för trygga arbetsplatser och fackrörelsen skapar inte nya jobb, snarare tvärtom. 

Stefan Löfven har en enorm erfarenhet av fackliga förhandlingar där han kunde ställa krav och hota med olika åtgärder. Hur kan den erfarenhet tillämpas i politiken har jag svårt att se. Det är inte samma regler i politiken som i fackliga förhandlingar.


Omröstning:

Kommer Socialdemokratena att återuppstå som ett arbetsparti med Stefan Löfven som ledare? 

Dn 2 3 4 5 6 7 8 9 SvD 2 3 4 5 6 7 8 9 Svt 2 3 4 5 6 7 8 9 SR 2 3 4 GP 2 3 Dag Skån

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0