Wall Streetprotester och vårrevolutioner: finn fem fel

Wall Streetprotesterna kallas för demonstrationer för och av vänstern i DN och att de inte är många och inte organiserade. Demonstrationer  i Mellanöstern eller Nordafrika som också var riktade mot makthavarnas girighet och en ojämn fördelning av statens resurser kallades för vårrevolutioner.

Polisen i New York försökte återställa ordningen för att demonstranterna inte skulle stöa stadens liv. Samma polissagerande i Mellanöstern och Nordafrika skulle bedömma det som regeringens brutalitet mot sitt eget folk.


Occupy Wall Street hävdar att de representerar 99 % av befolkningen - det viftas bort av DN "Några tusental demonstranter i en stad av 8,5 miljoner invånare är inte lysande för en rörelse som har parollen "Vi är de 99 procenten".
Däremot några tusentals bråkmakare i Lybien strider idag mot regeringen med hjälp av NATO-styrkor och FN-stöd.

DN:s slutsats som måste citeras i sin helhet: "Hur rätt demonstranterna än har i sin upprördhet över bonusar och maktmissbruk kan de inte komma ifrån att inget samhälle har lyckats bygga demokrati, välstånd och social trygghet utan marknadsekonomi och tillväxt. Det är lättare att peka ut kapitalismens tillkortakommanden än att presentera ett fungerande alternativ."

Mellanösterns och Nordafrikas demonstrationer har inte föreslagit ett välfungerande alternativ heller.


Omröstningar:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0