Vem vill rädda banker som inte bryr sig?

Det verkar som om ekonomiska lagar har spårat ut eller hamnat i en ond cirkel. Det ekonomiska systemet som vi har idag arbetar på hög varv för att förinta sig självt.

Vi är beroende av bankerna för att låna pengar och bankerna är beroende av oss för att det är våra pengar de förvaltar. Ömsesidigt ekonomiskt beroende förutsätter kompromisser och att alla är någonlunda ärliga i sina handlingar. Det ska var ömsedidigt bekvämt och tryggt för att det ekonomiska samarbetet ska fungera. Men det verkar som om bankerna slutat bry sig om kundernas bästa och kör sitt eget race. Deras enda mål är att tjäna pengar oavsett vad det kostar för kunden. 

När kunderna tröttnar på bankernas girighet kommer bankerna att falla på riktigt och att förlora pengar. Det är synd att bankernas fall kommer att dra med sig inte bara trötta kunder men även hela stater. 


Omröstning:

Vill du betala egna pengar för att rädda bankerna om de har lika stora vinster som idag?





Dn 2 3 SvD 2 3 4 5 6 7 GP 2 SR 2 3



Kommentarer
Postat av: Avskaffa penningpolitiken(planekonomin!)

Ja, du verkar lika oinsatt som gemene man. Politiker har skapat detta system,då i syfte att kunna förfalska produktion/pengar för att via inflation beskatta människor ytterligare. I USA var även de främsta bankoligarkerna inblandade i skapandet av FED,andra stater följde efter. Lagar som gör detta system bedrägligt och instabilt är FIAT-valuta,fractional reserve banking, insättningsgaranti. FIAT-valutan möjliggör pengatryckande då valutan endast är baserad på förtroende,till skillnad från om valutan är låst till en ändlig resurs. Fractional reserve banking(FRB) medger banker att endast hålla mellan 2-8% av allt de lånar ut av spararnas insatta medel i reserv. Detta leder i praktiken att 10 insatta kronor ger banken möjlighet att låna ut 100 kr,trots att det endast finns 10 kr i reell tillgång. Dessa 100kr lånas då ut men stannar som en skuld hos banken. Dessa räknas enligt FRB som en tillgång och nu kan alltså banken låna ut ytterligare 90kr,81kr,72,9kr osv.

Kombinera detta med en insättningsgaranti som tar bort ansvaret och risken för spararen så väljer han förstås den bank som erbjuder högst ränta och den som kan erbjuda högst ränta på sparat kapital är också den som tar högst risker generellt. Omvänt,den som lånar ut till minst säkerhet väljs av kund eftersom det inte anses finna någon risk som kund då banker alltid räddas eller förstatligas vid konkursrisk. Summan blir såklart att inga sunda banker existerar längre, de har sedan länge blivit utkonkurrerade av osunda banker.

I en sund finansmarknad skapas inte pengar av varken bank eller riksbank,den sätts istället in hos antingen en deponeringsbank eller en lånebank.Deponeringsbank är alltså förvaring och lånebank utlåning av ditt kapital baserat på avtal,troligtvis utsatt på en tidsram.På inget sätt är dina pengar skyddade av staten utan du tar risker på eget bevåg. I ett system där pengaförfalskning är olagligt råder deflation vilket gynnar sparande och faktisk värdefull produktion före onödig konsumtion/lån.

Sålänge detta system inte eftersöks och keynes och monetarismens vanföreställningar får råda så kommer girigheten hos kunder,politiker och banker leda till återkommande krash.

2011-10-25 @ 21:32:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0