Unga, gamla, invandrare, lågutbildade och arbetslösa undanbedjes tillträde

Bostadskostnader gäller alla. Maria Ranka, VD på Stockholms handelskammare, föreslår att införa marknadshyror på hyresrätter i Stockholm. Resultatet kommer bli att priserna på andra boendeformer höjs också.

Det kommer att förvandla boendemarknaden till in en rå kapitalistmarknad där bara pengar kommer att styra med segregation som följd inom alla områden. Unga, gamla, invandrare, lågutbildade och arbetslösa kommer aldrig att ha råd att bo där de vill.


Så mycket kapitalism kommer ingen att rösta på.


Omröstning:




Klicka på < embed > för att ta med dig omröstningen till din sida.



DN, 2, SVD, 2,  HD,

Kommentarer
Postat av: michael björklund

att det skulle byggas fler hyresrätter med högre hyror är inte självklart,varför skulle hyresvärdarna sabotera sin marknad.

om bostadsbristen byggs bort sjunker hyrorna, kan inte tänka mig att värdarna vill. detta eviga klankandet på hyresgästerna har varit hyrasgäst i 40år och har på så sätt betalt in betydande summor som går till renovering och underhåll av husen, redan nu märks det att kvarteren förändras med alla bostadsrätter, folk med löner som Maria, bilarna i innerstaden har ökat rejält,konstnärer förskolelärare som servar bostadrättsägarna försvinner mer och mer det liknar ett politisk mål att de som inte vill satsa på karriär med hög lön som främsta mål blir illa behandlade ofta är det icke moderater som man vill bli av med. får en känsla att de som mest vill höja hyrorna är utomsocknes. som infödd stockholmare har jag bidragit till att miljön bevaras genon att bo vara god granne mm. det är så mycket som ryms inom boendet

2011-10-10 @ 11:18:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0