Miljöpartiets svåra val

Att föra miljöpolitik är inte billigt för staten eller befolkningen. Tvärtom är det oftast mycket dyrt och gynnar inte vanliga människor eller förbättrar människors livskvalitet. Det är miljö det handlar om och människor ingår inte alltid i begreppet i miljöpartiets politik.


Vi får inte använda kärnkraftverken vilket innebär att vi ska betala dyr för elen eller frysa eftersom vi inte har råd att värma våra bostäder. Vi ska betala dyra vägtullavgifter och samtidigt betala dyrt för SL-kort, samtidigt som vädret inte tillåter oss att cykla året runt.  Vi får inte dra vägar genom skogen eftersom det inte gynnar djuren som bor där, men det går alldeles utmärkt att köra tunga transporter genom städer istället, människor ingår inte i miljöpartiets definition av miljö.

Det senaste är att miljöpartiet vill utnyttja ROT avdraget för att hyres- och bostadsrätter ska kunna göraa energisnålare. Vilket betyder att hyresgäster kommer att ha högre hyra för renoveringar men själva renoveringarna skall betalas ur vår gemensamma skattekistana.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0