Utan att vända andra kinden till

Israel har en regel att alltid besvara alla attacker från grannländer. Därför är det så lätt att provocera konflikter i området och beskylla Israel för agressivitet. 

Den senaste attacken från Libanons territorium träffade två byggnader i Gallileen. 
"Den israeliska armén ser mycket allvarligt på incidenten och angriper ursprunget till eldgivningen"- säger israeliska militären. 

Som en del av provokationen mot Israel  placeras ofta raketavfyrningsanläggningar på sjukhus eller på skolor samt mitt i tätbebyggda områden. Provokatörerna vet att Israeliska militären kommer att svara omgående och sikta på avfyrningsplatsen och gör det speciellt för att väcka världsreaktioner.

Förövarna bör skylla sig själva och inget annat. Tyvärr tänker vänstervridna palestinaanhängare på ett annat sätt.

Jesus hade en pridikan i på ett berg i Galileen där han bland annat lärde sina anhängare om att vända andra kinden till. Det är uppenbart att  man inte lär ut detta budskap i israeliska militärskolor.


Omröstning:

Är Israels sett att alltid besvara attacker från grannländer korrekt?




Kommentarer
Postat av: Thomas

Han som sade att man skulle vända andra kinden till blev också korsfäst. Han som sade "öga för öga" blev kung.

2011-11-29 @ 11:18:51
Postat av: andreas svensson

http://fredimellanostern.wordpress.com/



Israel vill ha fred.Israel hotar inte någon nation.

Israel vill inte utplåna någon stat.

2011-11-29 @ 11:53:03
Postat av: saul

Israel vill inte ha fred. Om Israel ha fred, flera miljarder dollar per år i bidrag från USA kommer att försvinna och sina vapenindustri kommer att gå i konkurs. Israel hotar inte någon nation? Israel är en okupationsmakt som invaderade Palestina i 1967 under den Sex dagarskrig.

2011-11-29 @ 16:13:06
Postat av: smurf

Turkiet med hjälp av andra stater vill skapa en säker zone för flyende syrier. Raketerna avfyrades från flyktingläger omgivet och infiltrerat av Hisbollah för att understryka Assads protest och hot att starta större MÖ konflikt. De hade ingenting att göra med Israel. Ryssland fortsätter att styrka Assad.

Saul, du är ute och cyklar. 1967 var Västbanken och GAza ockuperade

av Jordan och Egypten sedan 20 år. Det var inget försök av dem under den tiden att skapa en palestinsk stat. Israel slog endast till efter ett massivt uppbyggande av vapen initierat av araberna att anfalla Israel 1967.

2011-11-29 @ 21:50:59
Postat av: smurf

Turkiet vill skapa en väg för flyende syrier. Raketerna var avfyrade som protest av Syria via Hisbollahkontrollerat område. Assad hotar med större MÖ konflikt. Raketerna hade inte med Israel att göra.



Saul du är ute och cyklar.



1967 var det Egypten som ockuperade Gaza och Jordan som ockuperade Västbanken sedan 20 år. Under den tiden gjordes inget försök av dem att skapa en palestinsk stat. Det var araberna som mobiliserade för att anfalla Israel 1967. israel svarade endast hotet av Egyptens militära uppbyggnad i Sinai.



2011-11-29 @ 22:01:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0