Sänkt restaurangmoms kommer att ge jobb men inte billigare luncher

Lunchpriserna är en bra måttstock på var folket vill/kan betala för att äta ute. Priserna på luncher motsvarar på det som restaurangägare betalar för lokalöverlåtelse, hyra, elavgifter, sophämtning, råvarupriser m.m.. Det är priserna som en restaurangägare inte kan påverka själv. Det enda som restaurangen eller kafeägaren kan påverka är egen arbetstid och arbetsinsats samt antal anställda.

Det kan hända att restaurangägaren anställer mer personal för att minska sina egna arbetsinsatser, men det är tveksamt att lunchpriserna går ner. Momspengarna ska gå till dem som får jobb i restaurangbranschen. 

Och om någon tror att restaurangägande är en dans på rosor så bör man prova det själv.


Omröstning:

Skulle du oftare äta ute om restaurangpriserna blir lägre?






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0