När staten är borta dansar kapitalisterna på bordet

Kapitalisternas enda syfte är att öka sina vinster. Med hjälp av denna driftkraft hittar man alla möjligheter att krama ur så mycket som möjligt från verksamheten eller affären. Det enda hindret som finns i kapitalisternas väg är begränsande lagar som är utförda av staten. 

Det är statens uppgift att se till att kapitalisternas vinstgirighet begränsas. Om staten missköter sitt uppdrag och inte ser till att kapitalisterna betalar skatter i landet eller använder statshjälp till egen vinning är det inte kapitalisternas fel.

Anders Borg föreslår att folk byter bank om man inte är nöjd med Nordeas VD lägenhetsförmåner. Det betyder att han inte har några lagliga medel att hejda bankernas girighet. Staten är maktlös och vi kräver inte att den ska bli bättre utan riktar vårt missnöje mot kapitalister som utnyttja det. 

Samma sak gäller Caremas missnöjda kunder. Istället för att rikta sin ilska mot Carema borde man vända sitt missnöje mot kommunen som tar inte sin del av ansvaret.

Man kan inte kräva av kapitalisterna att inte tjäna pengar och att vara mindre giriga. Det är som att kräva av vargen att inte jaga och äta kött. Däremot kan man kräva staten på att den ska begränsa kapitalisternas girighet och med hjälp av lagar tvinga dem att ta socialt ansvar. 



Omröstning:


Tror du att kapitalisternas girighet inte hejdas tillräckligt av statens lagar?




SvD 2 3 4 5 6 7 8 9 10 DN 2 3 4 5 6 7 SR 2 3 4 5 GP 2 Svt 2 3 4

Kommentarer
Postat av: hans uddenhed

Du är helt fel ute, man kan inte lägga ansvaret

för ett dåligt utfört arbete på beställaren det

ansvaret ligger på`utföraren. Vill du ta ansvar

för en dålig elinstalation när ditt hus brinner ner?

eller??

2011-11-16 @ 18:23:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0