Lever politiker och näringslivstoppar i en annan realia än folket?

Franska drottningen Marie Antoinette kunde inte förstå hennes undersåtars missnöje när de inte hade bröd för dagen. Det sägs att hon undrade varför folk inte äter kakor om de inte har tillräckligt med bröd.

Ibland har man en känsla att näringslivs- och politkertoppar har lika dålig insyn i det som händer i samhället som Marie Antoinette hade.

Politikers ersättningar som betalas från statskassan kan inte jämföras med vanliga pensionärs ersättningar. Näringslivstoppar får svindyra bostäder när deras anställda avskedas och inte har råd med vanliga hyror.

Det verkar som de som som styr har ett annan realia och tar sina beslut utöver egna föreställningar om hur folket har det. 


Omröstning:

Tror du att näringsliv- och politikertoppar inte förstår realian i samhället och tar fel beslut p.g.a. att de tjänar för mycket och inte lever ett vanligt liv?








Dn 2 3 4 EX SvD 2 3 4 SR 2 GP

Kommentarer
Postat av: Leif Hedberg

Helt uppenbart och jag fattar inte att de inte förstår att det lika gärna kan bli ett inbördeskrig här.Göran Pärsson sa vid en demonstration i Göteborg att nu måste krafttag vidtagas.Under den demonstrationen sköt man en person.Nu är Sverige ute och vill ta krafttag mot att man skjuter mot cevilpersoner! Det är dags att vi tar krafttag mot våra Politiker.Tyvär är tiden förbi när vi kunde göra krafttag med dem.

2011-11-20 @ 01:50:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0