Kan man älska sitt land utan att kallas för nationalist

Det är inte skamligt att älska sitt land och det är inget fel med att vara mån om sin kultur och sina traditioner. Det är inte extremt när människan är stolt över sitt ursprung och hedrar sin historia.

Det som är fel är när människan förnekar att andra kulturer och religioner kan också kan vara älskvärda, att inte acceptera att andra männsikor kan hedra andra Gudar och har annorlunda världsbild än en själv, att tycka att andras ursprung inte är lika fin och att andras histora är en skam. 

Att acceptera och gilla andra betyder också att acceptera och gilla sig själv. 

Extremhöger har svårt att gilla sig själv utan att hata de andra. Det är bara i jämförelse med de andra de blir fina, rena, kulturella och rättroende.

Det blir rätt tröttsamt när de försöker att reparera sitt dåligt fortroende genom att hata alla andra på Internet.
Det blir också jobbigt när politiker blir skrämda av detta och undviker att diskutera problemen som finns eller förnekar att det är fint att gilla sitt land



Omröstning:

Blir du störd av högerextremisternas närvaro på internetsajter, bloggar och forum?


Kan man älska sitt land utan att kallas för nationalist?



DN 2 3 4

Kommentarer
Postat av: Micha

Är man nationalist så kanske man inte springer runt i samma hippieanda som vänstern och kastar blommor omkring sig och skriker om "allas lika värde" (vilket uppenbarligen inte gäller om man är en meningsmotståndare) och hur vackert det är med alla dessa kulturer inproppat i ett och samma land.

Egentligen är inte allt nationalisterna sysslar med att "hata alla andra", även fastän jag förstås accepterar om andra tycker så. Blir man per automatik hatisk om man inte vill ha alla kulturer i ett och samma land... moskéer och kanske till och med synagogor som poppar upp? Är man hatisk om man vill stoppa att så gott som hela Sverige en dag skall se ut som Rinkeby, Alby, Skärholmen, Rosengård etc och inte vill ha sådana områden i sitt land? Eftersom svenskar helst inte vill bo i sådana områden pga den höga brottsligheten så måste man alltså tvångsflytta en stor del av utlänningarna och sedan tvinga in svenskar i områdena... och därefter släppa in flyktingarna i ett till synes ganska svenskt område. Inte särskilt schysst.

Nationalister kanske kan vara negativa till annat folk ibland (inte jämt!). De tycker att dem skall hålla sig till sina egna länder, för alla människor förtjänar att ha ett fungerande land som de kan bo i.

Och visst kanske dem till viss del är hatiska (inte mot det svenska folket i alla fall) för att de inte sitter och hurrar och gråter av glädje till Grotesco - Blanda upp och vill se en stor orgie av allt folk som slutar med att alla får en partner från ett annat land än en själv. (kul att överdriva lite ibland :)!)

Riktiga nationalister brinner av kärlek till sitt land och sitt folk i första hand. Jag har sett otroligt många som brinner för våra äldre och med sorg i hjärtat läser om hur många av våra äldre som får det sämre medan flyktingar får mer tillskott i kassan. I mina ögon är nationalism även att brinna för de äldre, se på dem med kärlek snarare än att försumma dem.

Jag håller med om att det är synd att politiker inte vill tala om att det är fint att tycka om sitt land... För vad är det för fel med att bara vara patriot, egentligen?

Men jag tycker faktiskt även att det är synd att medierna vägrar tala om nationalister, förutom för att skriva om hur stora och stygga nazister är. Ingen politisk ideologi är ond helt igenom.

Att vara nationalist är för mig inte bara att vara kritisk till mångkulturen/massinvandringen och att brinna för vårt land och folk. Det är även att till viss del finna harmoni och uppskatta naturen, inte vara girig över materiella ting och sukta efter den nyaste mobilen, den flashigaste bilen och hamstra upp materiella ting. För egentligen är sådant inte vidare viktigt.

En riktig nationalist anser dessutom att man inte skall dricka allt för ofta, gör man det så skall det göras med måtta. Skall man gå med i en nationell organisation så brukar de, vad jag sett, påpeka att man skall helst dricka så lite som möjligt. Vad gäller Nordisk Ungdom så säger de att man skall dricka så lite som möjligt, vara ett föredöme för andra. Att man skall äta bra och röra på sig. Man skall vara emot droger naturligtvis. Vad jag sett så är väldigt väldigt många emot brottsligheter. Föga förvånande förvisso eftersom man vill ha ett mer harmoniskt land igen. Knappast som det är nu de senaste dagarna när pantbanken i Skärholmen blivit rånad, Alby centrum blivit rånad och bombhotad och så vidare.

Jag fick sådan lust att skriva av mig... kanske för att man samlar på sig så mycket tankar och känslor.

2011-11-30 @ 14:39:00
Postat av: Kim Fredriksson

"Det är inte skamligt att älska sitt land och det är inget fel med att vara mån om sin kultur och sina traditioner. Det är inte extremt när människan är stolt över sitt ursprung och hedrar sin historia."



Instämmer. Tror bestämt att alla folkslag på jorden resonerar likadant.



"Det som är fel är när människan förnekar att andra kulturer och religioner kan också kan vara älskvärda, att inte acceptera att andra männsikor kan hedra andra Gudar och har annorlunda världsbild än en själv, att tycka att andras ursprung inte är lika fin och att andras histora är en skam."



Instämmer. Detta är grundtänkandet inom etnopluralismen som är den ideologi som bland annat Nordisk Ungdom tyr sig till.



Det är dessutom något som stämmer in bra på hur det ser ut för väldigt många ur den nativa befolkningen i en rad länder. T ex, i Baskien, Sverige, Tyskland, England, Sydafrika och Tibet.



För är det egentligen någon skillnad på strukturell diskriminering och förnekelse av folk och folk? Jag ser ingen större skillnad på när ANC:s fd ungdomsledare, Malema, förklarade att boerna är onda och ska utrotas från Sydafrika trots att Boerna har bott där sedan 1500-talet då landet var mindre befolkat än Lappland. Eller för den delen när Reinfeldt säger att det ursvenska endast är barbariet, när Sahlin säger att svensk kultur är töntigt, eller när svenskar inte omfattas av lagen om hets mot folkgrupp. Samt givetvis när t ex tibetanernas kulturella utövanden förbjuds av den kommunistiska diktaturen.



Med andra ord, jag som nationalist håller med dig.



"Att acceptera och gilla andra betyder också att acceptera och gilla sig själv."



Nja, man behöver inte gilla alla man träffar. Så enkelt är det ju. Men att däremot acceptera varandras olikheter och även sträva efter etnisk mångfald istället för intregrering eller assimilering som följd av den extrema massinvandringen är en självklarhet för de flesta nationalister.



"Extremhöger har svårt att gilla sig själv utan att hata de andra. Det är bara i jämförelse med de andra de blir fina, rena, kulturella och rättroende."



Hur definierar du extremhöger? Jag fattar ju vad du syftar på men ärligt talat, är det inte grovt missvisande ord? Hur mycket höger är vi egentligen som jobbar med arbetarrätt, antikapitalism, ökad demokrati och nationalisering? I min värld så är detta motsatsen till höger. Dessutom så är höger- och vänsterbegreppet inte aktuellt år 2011. Detta då begreppet har sin historia i den franska revolutionen, vilken inte är speciellt aktuell längre.



I övrigt så hatar jag ingen för att den inte är som mig eller mitt folk. Det vore ju ganska destruktivt att springa omkring och hata. I ärlighetens namn så är jag humanist och står upp för alla människor lika värde. Men bara för det är jag inte blind för vad det mångkulturella samhället för med sig för baksidor. Ökad materialism, mångmiljardutgifter i en pressad ekonomi, demografisk omställning där ursprungsbefolkningen kommer bli en minoritet inom överskådlig framtid, lönedumpning och minskad välfärd är nämligen inte min grej oavsett hur fint det mångkulturella samhället ändå kan vara i teorin.

För en sak är säkert,det funkar inte i praktiken.



"Det blir rätt tröttsamt när de försöker att reparera sitt dåligt fortroende genom att hata alla andra på Internet."



Hur menar du här? Typ fjortisnazister och allmänt galna människor eller drar du alla nationalister och invandringskritiker över en kam? Kan medge att man har stött på många nötter genom åren iaf. Som tur är så är de dock i absolut minoritet.



"Det blir också jobbigt när politiker blir skrämda av detta och undviker att diskutera problemen som finns eller förnekar att det är fint att gilla sitt land."



Håller med.

2011-12-01 @ 08:22:12
URL: http://www.nordiskungdom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0