EU och EMU går antingen med på Greklands villkor eller försvinner

Europeiska bankerna med ECB i spetsen har inte något annat val än att ge pengarna till Grekland oavsett vad folkomrösningen bestämmer.

Det är ändå billigare för europeiska bankerna att rädda Grekland än att hela europeiska bankesystemet kollapsar och att de flesta bankerna går i konkurs.

Förresten är det en liknande situationen med svenska bostadsbubblan. När det väl brister så blir bankerna först tvugna att halvera sina lånekrav och sedan gå med på alla låntagarvillkor. Alternativet är att gå i konkurs. Eller tror ni att bankerna kan vräka hälften av befolkningen från deras hus och sedan går fria själva? Vi kan lungt fortsätta att låna tills det brister.



Omröstning:

Bör banker straffas när de genom spekulationer sätter sina klienter i konkurs?





DN, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, SVD, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, SR, 2, 3, GP, 2,

Kommentarer
Postat av: Non serviam!

Det är personer som du som i grunden har orsakat krisen, människor som struntar helt i sitt ansvar som låntagare. Om du tror att du kommer undan bara för att banker går i konkurs så lever du i inbillningens värld. Din skuld finns kvar, såvida du inte går i personlig konkurs. Men då tas dina tillgångar ifrån dig. Vad tror du händer med värdet på din bostad vid en finanskris? Ditt pensionssparande? Var försiktig med att hoppas på en krasch... Ta ditt ansvar nu.

2011-11-02 @ 10:43:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0