Kina är den enda vinnaren

Egypetska revolutionen har fastnat ordentligt. Det finns två starka parter idag i processen. Det är inte bara folket på Frihetstorget i Kairo utan hela världen som är inblandad i Egypistka revolutionen. Den ena parten är västvärlden tillsamman med Murabaks anhängare som inte vill  att Muslimska bröderarskapet tar makten. Den andra parten är oppisitionen till regeringen i Egypten som består av mängder av partier där Muslimska brödrarskapet är dominerade samt länder som redan har muslimska regeringar och drömmer om att det blir fler i regionen.

Det andra motståndaren är oppostitioner med länder som redan h Den andra är länder som har redan muslimska regeringar och drömmer på att det blir fler i regionen med oppositionen som består av mängder partier där MB är dominerande.

Västvärlden har mycket att förlora på ett islamsitiskt styre i Egypten. Det kommer att rubba den ekonomiska och politiska balansen i Nordafrika och Mellanöstern och Israels existens kommer att hotas.

Demokrati kan inte byggas på religiösa värderingar eftersom det kommer att betyda folket från andra religioner kommer att förtryckas. Det är precis det som kommer att hända om MB vinner "demokratiska valet".

De enda som kan vinna i det här konfliken är Kina. En mer försvagad dollar och euro kan göra Kina ännu starkare. När man röstar på MB röstar man samtidigt på Kinas framtid som en världsledande nation.


Omröstningar:


Är folkets val alltid det bästa alternativet för landet?

Kan en stat baserad på sharialagen anses som demokratiskt om statens regering är folkvald?

Vad vinner EU och USA på mest?


SvD 2 3 4 5 DN 2 3 4 5 6 Svt 2 EX 2

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0