Misshandel och våldtäkt är kvinnornas fel

Det är svårt att veta vem som har rätt eller fel i en familjekonflikt men det är inte svårt att förstå att det inte finns några omständigheter som ger rätt till den som misshandlar.

Vilken människa vill bli misshandlad? Vissa kvinnor vill det tycker personal på akutmottagningar och struntar i att anmäla misstänkt misshandel till polisen eller socialen. En tredjedel av personalen på akuten tycker ibland är det kvinnornas fel om de blivit misshandlade.

Samma logik har våldtäksmän som tror att de har rätt att våldta om kvinnan är för lätt klädd eller vistas ute för sent. 


Omröstning:


Skulle du anmäla kvinnomisshandel som utomstående till familjen?








Kommentarer
Postat av: Leif

Det är väl ännu fler som anser att det är mannens fel när han blir slagen, då säger ju alla typ, han måste ha gjort något, han måste ha förtjänat det..... Så där är det väl ännu värre? Samma attityd finns i rättsalarna. Dessutom är mörkertalet mycket större bland män än kvinnor. Så det är märkligt att media framställer detta som någon form av unken kvinnosyn och diskriminering, ty när dessa attityder är än vanligare mot män.

2011-12-12 @ 09:59:15
Postat av: Loise

Leif: Att mörkertalet är större hos män än hos kvinnor betyder inte att dom så kallade "attityderna" du pratar om är vanligare mot män däremot är jag ganska säker på att det är ganska lika mot både kvinnor och män på det sättet. Däremot misshandel som det handlar om här är nog vanligare mot kvinnor i den fysiska benämningen. Kvinnor verkar enligt studier, och personlig erfarenhet, ägna sig mer åt den psykiska misshandeln när det väl gäller detta ämne. Kvinnor brukar inte heller slå männen tills dom inte kan resa sig. Men själv anser jag att ingen har någon som helst rätt att slå någon. Jag har ganska mycket erfarenhet av vänner som blivit slagna både män och kvinnor men aldrig någonsin har jag hört att någon har tyckt att det varit mannens fel om denne blivit slagen.

2011-12-12 @ 13:24:12
Postat av: Johanna

Du vet att det är olagligt att anmäla utan en kvinnas samtycke? den enda situation då man får anmäla är när barn är inblandade, detta är inte alltid.

2011-12-12 @ 13:33:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0