Bevara välfärden genom att döda arbetsmarknaden

Det är klart det är bra när alla har jobb och alla kan bidra till ett välfärdssamhälle, alla är lika och alla är lyckliga. Det är en idealbild av det socialdemokratiska paradiset vi alla är uppfostrade med. I det här samhället får alla jobb, alla bidrar till välfärden, alla är glada att dela med sig för att alla ska vara lika.  

Tyvärr, ville inte alla dela med sig i det här samhället och många har blivit mer lika än andra. Socialistiska klasskampen har förvandlats till ett krig där alla metoder är okey för att vinna. Arbetsklassen, som är presenterad av facket har vunnit rätt att få höga löner oavsett arbetsmarkandssituation, arbetsgivarna har svarat med att inte anställa folk. Arbetsklassen har vunnit sig rätt att ha försäkringskassa som garanterar lika bra livststandard oavsett om man har eller inte har arbete. Arbetsgivarna har slutat att betala skatter i Sverige och flyttar utomlands. 

Det går inte att bevara socialistiska paradissamhälle utan att kompromissa. 

I kristider kommer vi stå framför ett tungt val: att bevara välfärden genom att döda arbetsmarkanden eller att återuppliva arbetsmarknaden genom att sänka välfärden.

Med andra ord bör vi bestämma oss så snabbt som möjligt om vi ska sänka skatter  eller bevara samma skattenivå som vi hade förut. Det går inte att rädda arbetsmarkanden utan att sänka skatter och det går inte att rädda välfärden utan en levande arbetsmarkand. 


Omröstning:


Vad är viktigare att satsa på i kristider? : Välfärden (högre skatt) eller fler arbetsplatser (lägre skatt)





DN 2 3 SVD 2 3 GP

Kommentarer
Postat av: Magnus

Samtidigt plockar carema and friends ut mer vinst än någonsin.

2011-12-28 @ 11:42:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0