Allt är redo för ett diktaturstyre

Folk i länder som har demokrati en längre tid slutar värdesätta det. Det verkar naturligt att man är en fri individ som har rätt att själv bestämma sina (lagliga) handlingar, sitt privatliv,  sina religiösa och politiska åsikter utan att vara rädd för att bli straffad för det.

Diktaturen uppstår oftast i demokratier där makten samlas hos en liten grupp och upphäver den personliga friheten.

Det är få som förstår att demokratin ständigt måste försvaras och övervärderas. Skiftet mellan demokrati och diktatur går väldigt gradvis och oftast med folkets fulla godkännande. Männsikor vänjer sig successivt till de små förändringarna som görs "för deras bästa" för att vakna en dag i en diktaturstat när det redan är för sent.

Möjligheten till en totalövervakning av alla svenska medborgare är redan här. Avtal med USA om att de kan ta en del av informationen är också på plats. Staten har ensidig rätt att samla information om oss - vi har inget inflytande över hur staten använder den informationen.

Allt är redo för en dikatur.


Omröstning:

Vad är viktigare för dig?: Allmän säkerhet eller Personlig integritet





SVD 2 3 4 DN 2 3 EXP 2 3 SR

Kommentarer
Postat av: Görel Pepperson

Tja, det är nog tyvärr en sanning med en viss modifikation. Så mycket demokratiskt är vårt avlånga land inte längre. Vi får inte säga vad som helst, inte ens i bloggar, då skulle det kallas för inbäddad för hets mot folkgrupp, eller terrorismen, eller något annat hemskt om tankar ventileras. Så ordet här är inte fritt längre. obs detta gäller inte bara dessa ytterligheter som ovan, utan kan vara även andra områden med, men som alla pekar i samma riktning. Svenska regeringen har valt att gå efter USA's linje. Se på alla märkliga lagar som dykt upp senast i EU.

2011-12-16 @ 09:23:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0