Arbetskraftsinvandring behövs

Arbetskraftsinvandring behövs i Sverige om det inte finns människor med samma kvalifikationer i landet. Det kan vara nödvändigt att anställa någon med kompetens som inte går att hitta här. Det är den bakomliggande tanken med arbetskraftinvadring.

Med det här syftet kunde man faktiskt ge arbetskraftstillstånd till Julian Assange som är oersättligt i sin roll på Wikileaks. Det är synd att hans arbetstillstånd inte kom att provas på grund av våldtäktsanklagelserna mot honom.

När man ger arbetskraftstillstånd till människor som vidareanvänds som slavar med dåliga löner och utan sociala fårmåner är det ett exempel på att arbetskraftsinvandringen uppmuntrar ohederliga arbetsgivare och motarbetar den goda tanken bakom arbetskraftsinvandring.


Det är synd att lagen missbrukas men det är ingen anledning att tänka att vi inte behöver det.

Omröstning:

Har människor i Sverige blivit mer eller mindre toleranta mot invandringen till Sverige?






Kommentarer
Postat av: Slasher

Kan inte säga att jag ser upp till mitt land i många saker längre. Schweiz och Island har absolut störst förtroende nu för tiden.

2010-11-05 @ 12:47:47
Postat av: Karl

I och med att man inte har något krav om att det ska vara någon kompetens som faktiskt behövs här så har det mest bara blivit ytterligare en väg in i landet. Det är en väldigt liten minoritet av dom som kommit in som faktiskt haft nån bristkompetens.



Mycket sämre system för Sveriges del kunde man nog inte gjort ens om man försökt.

2010-11-05 @ 14:32:07
Postat av: Lovisa

det är bara att instämma. klart vi behöver arbetskraftsinvandring. möjligen inte som hackar och skalar grönsaker. och inte till slavlikanande villkor. där måste regeringen skärpa regleringen.

2010-11-05 @ 21:39:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0