Assange fallet handlar inte bara om Wikileaks

Våldtäkt och sexuellt ofredande är vidriga brott och ingen ifrågasätter att påföljderna för dem måste var skarpa. Det får inte vara några undantag för kända personner och det får inte påverkas av någonting annat än grundlig utrdening. 

Det är mycket svårt att värja sig mot våldtäktsanklagelser på grund av brottens art. Det sker alltid mellan gärningsman och offer och offren har alltid företräde för sina uppgifter. Den som är anklagad blir alltid mer ifrågasatt och har mycket svårt att hävda sin rätt. Det är också mycket som uppfattas och tolkas från offrens synpunkt och gärninsmannens känslor och situations uppfattning inte tas lika mycket hänsyn till.

Fallet Assnge är extra uppmärksammat p.g.a. av att huvudmannen är starkt engagerad i politiska avslöjanden på sajten Wikileaks som han är en huvudrepresentant för. Även uppenbara påtryckningarna från USA har gjort många misstänksamma mot själva anklagelserna mot Julian Assange. Fallet rubricerades om några gånger och det är också ifrågasatt.

Det är som är garanterat idag är att fallet kommer att ifrågasätta inte bara Assange men även vår hantering av sexuella brott.


Omröstning:

Kommer Wikileaks trovärdighet skadas på grund av våldtäktsanglagelserna mot Julian Assange?





Kommentarer
Postat av: Kaibigan

Är det osannolikt att detta är fabricerat av CIA? Det vore väl knappast första gången? Sverige är svagt för de häftiga CIA och FBI-killarna.

2010-11-18 @ 18:27:05
Postat av: Kaibigan

Undrar varför man inte kan kommentera 62-åringen som tagit livet av sin dotter på SvD? Är det ett påhopp på den heliga mångkulturen?

2010-11-18 @ 18:48:19
Postat av: Nalle

Det är onekligen lite märkligt att SvD behandlar fallen Assange och Dulee Johnson så olika, när det är så likartade fall och artiklarna publicerades samma dag.



Assange slås upp stort med namn och bild, medan Dulee får vara anonym (och naturligtvis inget foto). I skrivande stund verkar artikeln om Johnson rentav vara borttagen från förstasidan, medan Assange fortfarande ligger i topp.



Nåja, det behöver ju inte bero på att man vill "sätta dit" Assange. Jag kan tänka mig minst en annan anledning.

2010-11-18 @ 21:14:16
Postat av: Vänsterhavet

Jag är övertygad om att allt är iscensatt av CIA. Assanges arbete och sanningshalten i avslöjandena har inte ifrågasatts. Samma går inte att säga om Anna Ardin från Broderskapsrörelsen. Av en ren slump så är den andra "våldtagna" kvinnan är ingen mindre än dotter till Broderskapsrörelsens ordförande.

2010-12-10 @ 11:32:04
URL: http://vansterhavet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0