Har vi fattat budskapet eller ska han fortsätta?

Det är ingen tvekan om att Lars Vilks har redan gjort färdigt sitt verk. Han hamnade i alla världens tidningar och hans rondellhundar är världskändisar. Det som återstår för honom idag är att stå få reaktionerna som han väckte. Lars Vilks är ständigt polisbevakad på grund av mordhot, han var överfallen i Uppsala och hans hus var utsatt för mordbrand.


Det var säkert inte hans mening att hamna i den här situationen men nu är han där. Oavsett vad han gör kommer han aldrig att återvända till ett vanligt liv. En annan fråga är om han ska fortsätta att provocera och ställa sig själv och andra i fara eller har vi redan fattat hans budskap?


Omröstningar:



Bör Lars Vilks föreläsningar fortsätta i offentliga lokaler?











Dn SvD GP Syd


Kommentarer
Postat av: Demokrat

Är du DUM? Detta MÅSTE fortsätta oavsett vem som utför det eller faran.. Annars är vår yttrandefrihet snart väck.



Islam MÅSTE nu fortsätta kritiseras och hädas tills dom slutar attackera yttrandefriheten med våld och terrorism. Annars har vi givit upp och dom vunnit: de lyckades krossa yttrandefriheten.



Det är precis så enkelt!

2010-05-15 @ 16:57:19
Postat av: Staffan Bengtsson

Vad är det du försöker säga med det här blogginlägget? Att demokrati och svensk grundlag bara är på låtsas? Någon slags lek?



Vilks har demonstrerat att det finns tillräckligt med individer i Sverige som kan uppehålla en alternativ lag som en kriminell organisation. Är ditt budskap att det är okej? Skall inte lag och rätt regleras via demokratin längre?

2010-05-15 @ 17:22:43
Postat av: TS

Det ni andra som kommenterat här inte har greppat är att detta är en vänsterblogg. Socialismen grundar sig på våld och ett svart/vitt vi mot dom tänkande. Är man inte med är man emot och då är våld och terror fullt accepterat. Självklart är det då okej med både fysiskt personvåld mot Lars Vilks samt mordbrand. Han har ju för fasen ritat en teckning som upprört totalitära krafter inom Islam. I solidaritetens namn måste han straffas.

2010-05-15 @ 17:43:47
Postat av: TRIDENT

Jag hoppas att du inte menar vad du skriver - att vi ska ge vika för hot och våld.....



Personligen ger jag inte mycket för Lars Vilks och hans s.k. "konst" men i det här landet får vilken dåre som helst säga vad han eller hon vill, och det är en av hörnstenarna i samhället.



Jag är också av den uppfattningen att de "muslimer" som med våld försöker pressa Sverige ska inskränka yttrandefriheten har förverkat både sitt eventuella medborgarskap och uppehållstillstånd. De borde få en enkelbiljett till något av deras "idealländer" som exempelvis Iran - där det inte finns någon yttrandefrihet och regimen kontrollerar allt - precis som de vill!



Det får vara slutdaltat och slutgullat med muslimer! Kommer man till hit och söker asyl får man f..n i mig ta seden dit man kommer - och passar inte galoscherna får man flytta!

2010-05-15 @ 19:08:02
Postat av: BengtW

Vad?? Skulle det på något sätt vara Lars Vilks fel detta eller? Vad han gör är ett oerhört viktigt arbete för yttrandefriheten. Muslimerna ska inte kunna sätta dagordningen för vad som får sägas. Det skämtas om alla religioner, kristendom, judendom mm, men just muslimerna får tydligen inte retas på något sätt. De har ju ensamrätt på sanningen eller?

2010-05-15 @ 19:51:12
Postat av: Lillemor Ohlsson

Trakasserierna av konstnären Lars Vilks är mycket lätta att sätta stopp för. Bunta ihop galningarna och kör ut dem till Arlanda med varsin enkel biljett tillbaka till det svavelkok de kommer ifrån.



Vi har inte haft krig på över tvåhundra år och vi vill fortsätta med att ha lugn och ro i vårt lilla hörn av världen och att värna om så för oss självklara rättigheter som yttrandefrihet och demokrati och sist men inte minst att kvinnor ska ha precis lika stora rättigheter att själv bestämma över sina liv som männen. Dessa värden hotas nu av dessa religiösa galningar från andra kulturer.



Släng ut dom!

2010-05-15 @ 20:30:36
Postat av: J

När Darwin kom med Origin of Species blev kristenheten oerhört provocerade. Var det därför fel av Darwin att släppa detta verk?



Vakna upp och tänk för bövelen! Varför lierar sig pk-människorna med de muslimska fundamentalisterna snarare än de progressiva muslimer som är sekulära?

2010-05-15 @ 20:42:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0