Socialdemokraterna kan inte det rätta svaret

Det finns bara ett svar på frågan om man får trakassera den judiska befolkningen i Sverige och det verkar som att sossarna inte kan svaret.

 

Det finns frågor som bara har ett korrekt svar. T.ex. "får man slå kvinnor?" eller "får man stjäla?" är sådana frågor. "Får man trakassera judar?" är en fråga av samma art. Det finns bara ett korrekt svar. Det får inte ens diskuteras eller tolkas på ett något annat sätt. Svaret är NEJ.

 

Det här svaret kunde inte Reepalu och försökte att diskutera och bortförklara olika svarsalternativ. Det fördömdes skarpt i många andra länder men inte i Sverige.

 

Varje dag Reepalu fortsätter att sitta vid makten försvåras den här frågan ytterligare. Många tar det som att judehat och judetrakasserier är ett diskussionsämne och att det inte finns ett enda svar på det. T.ex. hördes detta idag i Ring P1 när en man började förklara om varför judar förtjänar den här attityden.

 

Allt detta kan man lugn anklaga socialdemokraterna för. Det var deras uppgift att avsätta Reepalu och att fördöma hans uttalande. De gjorde ingenting är därmed är dem ansvariga för judarnas trygghet i Sverige.

 

Omröstning:

Upplever du att antisemetism är ett problem i Sverige?

 


SvD

 

 


Kommentarer
Postat av: Sturla

Oskyldiga BARN TERRORISERADES eller DÖDADES av en

av världens mest aggressiva och starkaste militärmakter, i utfattiga Gaza.

De använde t o m vit fosfor som fastnade på huden och brände sig in mot benet.

Många av de >400 barnen upplevde outhärdliga smärtor och dog, andra överlevde med svåra brännskador

Reepalu var en av förvånansvärt få politiker som tog kraftig moralisk ställning mot den avskyvärda terrorn.

Något vi kan vara stolta över.

Antisemitism och islamofobi kämpar Reepalu säkert emot"

2010-03-09 @ 15:53:45
Postat av: Voter Redaktionen

Dig kommentar visar åter igen att folk blandar ihop Israels politik med judar som bor i andra länder och inte minst Sverige. Ännu konstigare är att Reepalu uttalar sig i utrikespolitiska frågor.



Beväpnade konflikter mellan Israel och Palestina är beklagliga men inget som ska spilla över på Sveriges judiska befolkning. Återigen ser man att socialdemokraterna har fel ställning.

2010-03-09 @ 16:13:29
URL: http://www.voter.se
Postat av: Bo Ericson

Sturia. Jag undrar vad som skulle hända om någon grupp i Danmark skulle få för sig att Skåne borde tillhöra Danmark och började beskjuta Malmö dagligen med rakter utan att någon i Danmark eller övriga Europa gjorde något åt det. Skulle vi då bli en aggresiv stat om vi försökte försvara oss? Jag vet inte vilka du referar till i ditt "Vi". Jag är inte med.

2010-03-09 @ 16:31:28
Postat av: Leif Nilsson

Bo. För att din liknelse Sverige-Danmark ska kunna gälla så måste svenska soldater först och främst förtrycka danskarna, fördriva dem från sin mark och sedan bygga illegala bosättningar åt militanta svenskar. Dessutom ska svenska soldater kontrollera alla Danmarks gränser så att mat och förnödenheter inte kommer in till de behövande. Då kommer säkerligen vad du kallar "någon grupp i Danmark" att bildas och göra väpnat motstånd. Annars är din liknelse ej relevant.

2010-03-09 @ 18:51:45
Postat av: N

"För att din liknelse Sverige-Danmark ska kunna gälla så måste svenska soldater först och främst förtrycka danskarna, fördriva dem från sin mark och sedan bygga illegala bosättningar åt militanta svenskar."



Låter ungefär som Skånes historia...



"Dessutom ska svenska soldater kontrollera alla Danmarks gränser så att mat och förnödenheter inte kommer in till de behövande."



Kommer raketer flygande från Själland så skulle nog Sverige försöka någonting dylikt. Ungefär som Israel. Hamas bildades INTE som ett svar på isoleringen av Gaza, Hamas orsakade den...

2010-03-09 @ 22:22:53
Postat av: Sturla

Bo. Du verkar vara dåligt insatt historiskt.

• TERRORSPIRALENS Ursprung

I mitten av 1800-talet var antisemitismen stor i Europa.

Andelen judar i Palestina var mindre än 7 %.

1897 bildades Sionistförbundet.

Målet blev att skapa ett hem åt alla jordens judar i Palestina. Men det land som judarna skulle kolonisera var sedan många århundraden bebott av araber.

1898 var den fortfarande levande terrorspiralen i gång

2010-03-10 @ 01:00:15
Postat av: Sturla

Bo. Det är förvånansvärt att du verkar anse att man inte bör, som Reepalu gjorde,

fördöma den avskyvärda terror det innebär att plåga hundratals barn till döds med hjälp av i köttet långsamt brinnande vit fosfor.

Det fanns knappast några andra svenska politiker som tog sådan föredömlig moralisk ställning.

2010-03-10 @ 01:16:39
Postat av: Sturla

Voter. Du verkar anse att moraliskt ställningstagande mot den avskyvärda terror som Israel uppvisade i Gaza, är lika med antisemitism.

Anser du att svenskar ska hålla tyst i sådana fall?

2010-03-10 @ 01:30:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0