Farligt farligt men härligt härligt.

Det riktiga problemet i årets valrörelse är miljöpartiet (MP) som verkar helt ofarliga. Partiets enorma opinionssiffror avspeglar inte våra miljöproblem utan väljarens stora förvirring. MP har ingen bra miljöpolitik men den verkar oviktigt. Rädda väljare flyr till ett "ofarligt parti" som inte är så hårdhänt i sitt uttalande. Miljöpartiet framstår som politiskt korrekta och för osäkra väljare kan det vara avgörande. Med Socialdemokratiska väljkassan under vingarna kommer partiet mycket lång. Det bäddar för stora problem i Riksdagen efter 2010. Partiet är svårberäknat och vinglar i sina frågor "like a drunk sailor".

 

Moderaterna som orienterat om sin högerpolitik för att vinna mitten och vänsterväljare har lämnat en tom plats som SD var snabba med att fylla. SD har inte gjort sitt än och det är dumt att skriva bort partiet från riksdagsdagen. Varje parti existerar för att fylla någon viktig funktion. SD:s existens är välsäkrat av Sveriges slapphet i migrations- och integrationspolitik. Partiet kommer att existera så länge problemen existerar.

 

SD:s politisk inkorrekta uttalanden går hem i dagens politiskt korrekta samhälle. Svenskarna borde öppna munnen oftare och skrika ut. Den här funktionen tog SD på sig. De fungerar som en motvikt för MP som samlar alla som vill vara politiskt korrekta.

 

SD:s övervikt på nätet verkar berusande på partiets anhängare. De blir retade av vanliga opinionsmätningar som har andra resultat än på nätet. SD är mycket aktiva på nätet och tar strid i alla forum och i alla sociala media. Om valet avgjordes på nätet skulle partiet vinna stort. Partiet har snott anhängare både från vänster och höger och har mycket ungdomar.

 

SD:s unga anhängare är både en tillgång och en nackdel för partiet eftersom ungdomarna har mindre erfarenhet och är större i munnen, saknar kontakter och är otåliga. Partiet har en stor partikassa men ett ännu större engagemang som kostar idag mer än pengar i politiken.

 

 

Omröstning:


Måste man vara politiskt korrekt för att uttala sig i Sverige?

 

 

 

 

 


 

DN 2 3 4
GP
Syd

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: suka

Det är för tidigt att ropa hej. Valrörelsen har inte börjat än. Vänstern kommer ju att fysiskt störa SD´s valkampanj, så SD behöver egentligen inte göra så mycket för att få röster.

Strategin bland media kommer att vara att rapportera så lite som möjligt (för att ha ett alibi för demokrati) om SD.



Då tror jag att vänsterns stormtrupper kommer att se till att SD får den uppmärksamhet som media i konsensus inte vill ge dem.

2010-03-26 @ 10:41:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0