Påtvingad medmänsklighet


 

Det är svårt att välja mellan de som verkligen behöver hjälp och dem som utnyttjar systemet. Det är klokare ändra systemet istället för att tvinga människor till ofrivilliga åtgärder.

 

I Sverige gick det så lång att människor kan tvingas att hjälpa och det får inte tolereras av någon. Till bra och rimliga gärningar behöver man inte tvingas. Allt tvång är ett tecken på att någonting gått snett och måste ändras.

 

Det gäller inte bara asylbarn men även försäkringskassan.

 

 

 

 


 

SvD 2

 


Kommentarer
Postat av: Hemlöshetens Syster

Självklart är tvång alltid fel väg att välja i en demokrati. Det som upprör mig själv är att den största delen av dessa "barn" som söker sig till Sverige inte alls är några barn.

2010-03-13 @ 10:30:22
Postat av: Il Padre

Gudmundsson har helt rätt, men politikerna har redan låtit det gå för långt. De och media har känt till situationen med ensamkommande sedan några års tid. Rapporterna inifrån Migrationsverkets utredare har gång efter annan sedan länge varnat för att det i huvudsak inte rör sig om några barn, utan fullvuxna individer, oftast pojkar och oftast en bra bit äldre än 18 år. Man har också redan under hela 2009 varnat för att under innevarande år skulle ökningen av dessa unga män som politiker och media kallar "ensamkommande flyktingbarn" öka så mycket att handläggningen av dem skulle ta alla resurser i anspråk. Nu är vi där, men likt förbannat är det bara ett ledarstick i hela Sverige som vågar ta upp frågan! Gudmundsson är värd all respekt när han nu gör detta. Kanske fler medborgare får upp ögonen för att huvudfrågan i kommande val måste bli flyktingpolitiken och anhöriginvandring och eftersom inget annat politiskt parti än Sverigedemokraterna vågat identifiera muslimer som ett ständigt ökande hot eftersom religionen islam inte enbart kan betraktas som en tro utan ett i människors vardag totalstyrande system på detaljnivå så måste riksdagsvalet ske utifrån taktiska överväganden om nationen skall räddas. I Sverige har vi redan procentuellt sett lika många muslimer som i Storbritannien och den som följt utvecklingen i framförallt England, men även Scotland VET att det officiella brittiska samhället idag har stora problem med politisk korrekthet och att styra de skriande massorna. I Sverige har den förnedrande balansgången med politisk korrekthet avvärjt de värsta situationerna, men låt oss inte vänta till de idag 500.000 muslimerna blivit några miljoner i vårt lilla land. Ta konfrontationen NU och visa övriga Europa vägen. SD är naturligtvis ett parti som jag inte delar alla uppfattningar med, men det är det enda som hittills har vågat identifiera vad som hotar landet och därför måste dom komma in i riksdagen med väldigt många fler mandat än vad som hittills man talat om. De måste bli en maktfaktor i svensk politik. Låt oss också se till att begreppet "religionsfrihet" i fortsättningen uppfattas som frihet ifrån religioner och deras attribut i offentliga och allmänna sammanhang och helt sonika förbjuds.

2010-03-13 @ 11:30:42
Postat av: matz

..alltid samma dramatiska flykthistoria över berg stock och sten över vatten med gummibåtar under lastbilar osv. när de i själva verket "hyrt" ett svensk pass för att komma ombord på ett plan till köpenhamn eller arlanda. 250000 svenska pass finns i omlopp illegalt, blivit "tappade"..

2010-03-13 @ 14:07:12
Postat av: Bo

Det är svårt att säga att man hade fel. Prestigen är viktig i politiska sammanhang. Jag är övertygad om att de 7 i riksdagen förstår att de skapar enorma problem för Sverige. Men det är så förbannat svårt att säga. Jag hade fel jag var naiv i mitt tankesätt nu gör vi om och rätt.

2010-03-13 @ 15:32:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0