Låtsasanställda på låtsasarbetsplatser

Friår är en  bra illustration på att vi har många människor som inte behövs i arbetslivet. Det är framförallt tusentals arbetsplaster på statliga myndigheter och organisationer som är överflödiga men där ingen vågar att erkänna att de inte behövs. De som kommer tillfälligt att  anställas på dessa platser kommer bara till en återvändsgränd och kommer aldrig anställas på full tid på motsvarande platser.

Det är dags att se över byråkratinästen i Sverige och rensa dem ordentligt. Men vem vågar att erkänna att vi har så många låtsasjobb i landet?

 

 

Omröstning:

Arbetslösheten växer i Sverige. Vad planerar du att göra om du blir arbetslös?

 

 


DN 2

SvD

GP

 


Kommentarer
Postat av: Tharand

Du menar att Alliansens nya jobb: att rasta grannens hund med skatteavdrag är det som ska trygga framtidens tillväxt och en ställning där Sverige är världsledande inom grön teknik. Fransmännen är redan bättre på att plocka upp hundskiten så där tänkte nog Mådan lite fel...



Jag tycker att friåret är en god idé. Det möjliggör att fler personer kommer in på arbetsmarknaden. Vi har inte råd att låta en hel ungdomsgeneration stå utanför när 50-talisterna pensioneras. De behöver arbetslivserfarenhet och det finns säkert många som kan "låna ut" ett år åt dem för att ge dem den chansen.

2010-03-30 @ 23:37:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0