Hellre ingenting för alla än någonting för några


 

RUT avdraget kan tyckas vara en valfråga. Socialdemokraterna svänger på klacken och väljer bort den från sina vallöften och det är synd.

 

Det är ett avdrag som används inte bara av dem rika. Dessutom öppnade det för nya företag som kunde omvandla ett svartarbete till vitt. Varför har vi svarta branscher i Sverige? Därför att det finns tjänster som är efterfrågade men är onödigt dyra i jämförelsen med det som vi kan betala för dem.

 

 

Istället för att ta bort RUT avdraget borde man utöka den. Men så tycker inte socialdemokraterna, hellre ingenting åt alla än någonting för några. Den här logiken ligger i socialistiskt tänkande och de kallar det för rättvisa.

 

Äldre människor som lever på statens goda vilja kommer att rösta på det parti som lovar mest för dem.

 

RUT avdraget kunde tillämpas här också eftersom äldre människor inte har råd med hushållsnära tjänster och dessutom har de inte krafter att utöva dem själva.

 

 


Ska man sänka skatter för pensionärerna?




DN 2 3
SvD 2
GP 2
Syd

 



Kommentarer
Postat av: Pravda

Lagen innebär att ROT-avdrag förs in i systemet för skattereduktion för hushållstjänster (RUT). Regeringen kallar det HUSavdrag. På varje utbetald krona i ROT-avdrag får staten in 1,50 kronor tack vara bl a ökade intäkter från moms och arbetsgivaravgifter. Sedan den 1 juli har Skatteverket betalat ut omkring 6 miljarder kr i hus-avdrag. Innan pengarna betalas ut görs inte mindre än 42 kontroller i datasystemen. Bland annat kontrolleras om företagaren tidigare nekats utbetalning eller om företaget är under revision. Men ansökningarna om hus-avdrag har också gett Skatteverket en unik insyn i många företags ekonomi, något som verket inte varit sent att utnyttja. Skatteverket studerar också om företagens personalstyrkor är rimliga. Om till exempel ett byggföretag utan anställda ansöker om stora hus-utbetalningar ringer varningsklockorna. Å andra sidan ökar den av de ovan angivna

faktorerna, som leder till att den totala sysselsättningseffekten (och därmed skatteintäkterna) är avsevärt. Alltså alla (staten, företagen, städarbetarna, Skatteverket även "de rika") vinner på det förutom oppositionen och gnällspikar. Vad är det för fel om någon tjänar själv bra och ge möjligheten att tjäna någon annan? Vad spelar det för roll vem/vilka utnjutar Hus-avdrag om det ger vinst (+50%ränta)? Den svarta branshen har blivit "vitare" tack vare HUS-avdrag. Det kommer bli svart igen. Mona Sahlin använde ju själv svatarbetskraft (Tobleronaffären, svarta dagmamma). Hon borde förstå hur svårt motstå låga svarta lockprisers frestelse.

2010-03-02 @ 17:14:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0