Det tar inte längre

Om ni kommer ihåg var det mycket populärt i USA att bränna egna flaggor i protest mot olika orättvisor. Det var en samhällsprovokation, det väckte känslor och drog uppmärksamhet. Jag har inte sett en brinnande amerikansk flagga på lång tid. Den här protestsymbolen är missbrukad och väcker ingenting annat än trötta gäspningar. Det tar inte längre.

 

Det kanske tar lika lång tid för muslimer att vänja sig till olika Mohammedkarikatyrer. Men det känns redan nu som att det inte tar längre.

 

Men tills att vi kommer trött gäspa kan Lars Vilks glädjas igen. Nu är det Iran  som uppmärksammat hans konst. Förra veckan var det Malaysia. Fast ingen pratar om konstnärligt värde av hans verk utan om att hans provokation. Det tar inte längre. Gäsp.

 

 

Omröstningar:


Är Lars Vilks "rondellhundar" konst eller ett sätt att dra till sig uppmärksamhet?

 

Får tidningar publicera bilder eller texter som kränker en viss grupp av människor?

 

 


 

DN

2

3


Kommentarer
Postat av: Stolt "islamofob"

Finns i logikens namn ingenting som heter "islamofobi" - om det inte samtidigt finns en beteckning som heter "kristofobi" eller "buddhafobi". Den Svenska extremvänsterns muslimska spin-machine går för fullt ser jag. Vi tar det igen: islam/muslimer = INTE en etnisk folkgrupp, INTE en nation, INTE en ras. Att driva med, häckla och provocera islam/muslimer är INTE "islamofobi".

2010-03-18 @ 10:15:10
Postat av: Gert Forsström

Jag tycker att Vilks är en förkämpe för vår rätt att yttra oss om allt vi vill. Vi ska inte fjärrstyras av såna stater som Malaysia och Iran. Vi var fega under Andra Världskriget - låt oss aldrig bli det igen och huka för rucklarstater!

2010-03-18 @ 10:26:26
URL: http://turbeng.wordpress.com/
Postat av: Nina Moradi

Lars Vilks kommer inte att gå till historieböckerna för sina konstnärliga ådra... det är ju det som är tragiken i det hela... han visste nog vad han gav sig in i...



Sverige kommer ALLTID att vara "neutralt" och en förespråkare för "diplomati"



2010-03-18 @ 10:35:59
URL: http://ninamoradi.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0