Bad hairday - om vänstern bestämmer

Låt oss fantisera lite om hur en kommunalfrisör skulle arbeta.

Kommunanställda har garanterad lön och det skulle en kommunalfrisör också ha. Hans lön skulle inte bero på resultatet av hans arbete. Kunder som inte är nöjda skulle inte vara hans problem eftersom lönen inte beror på det han gör utan på ett faktum att han finns. Kommunanställda frisörer skulle ständigt vara sjuka och väldigt tidigt förtidspensionerade på grund av de kemikalier de arbetar med och även på grund av fel arbetsställning (frisörer står mycket och har händerna i luften hela tiden).

Kommunägda frisörersalonger skulle ha projektanställda och ha praktikanter som är oerfarna men måste praktisera för att komma in i arbetslivet. Därför blir det mycket arbetsolyckor och felklippta kunder men det kommer inte att spela roll eftersom vi skulle betala så lite för tjänsten.

Just det. Det skulle kosta väldigt lite att klippa sig hos kommunanställda frisörer, typ, 50 kronor för färgning, klippning och föning, eftersom det skulle ge mer nöjda kunder. Det skulle också slå ut vanliga frisörsalonger. Men who cares om kvaliten och kunderna när vänstern bestämmer.



Omröstningar:


Vilket politiskt block är bättre på att skapa jobb: Alliansen eller de Rödgröna?


Hur bra är ditt förtroende för den Rödgröna alliansen?





DN HD Skånskan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0