Har de nått målet?

Har "Ship to Gaza" uppfyllt sitt syfte? Både ja och nej. Det beror på vad de hade för syfte egentligen.
Om vi talar om det primärt deklarerade syftet - att leverera nödvändigheter till Gaza så är det inte uppfyllt eller delvis uppfyllt på ett mycket oeffektivt sätt. Samma nödvändigheter kunde leveras utan konflikt genom lagliga FN-kanaler. Och så kommer det att bli till slut.

Om vi talar om syftet att dra uppmärksamhet till Gazablockaden så är det uppfyllt. Ingen undkom den blodiga konflikten som Israel var provocerad till. Nio människor miste livet och Israel framståd  i det sämsta laget  på den internationella arenan.

Det fanns även ett tredje syfte med aktionen - att bryta Gazas blockad. Det här målet är inte nått än, men allt pekar på att Israel kommer att bli tvungna att bryta Gazas isoleringen. Allt annat är nästan otänkbart med tanke på att Israel måste lösa det här problemet utan eller med "Ship to Gaza".
Så vad säger ni?



Omröstning:






DN 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 SvD 2 3 4 5 6 7 8 Syd GP 2 3 4


Kommentarer
Postat av: x

En interesant observation är att aktivisterna verkar fira segern, trots döden av sina kamrater. PR-vinsten uppskattas tydligen mera än liv av "aktivisterna".

2010-06-02 @ 17:06:58
Postat av: Henrik C

Vilken PR-vinst? De ända som kommit fram är ju att IDF aggerat som de ska. Våldet kom från "aktivisterna". Blodet är på IHH-islamisternas och Freedom Flotillia's händer.

Eller ni kanske bara läst Svensk Nassemedia?

2010-06-02 @ 18:35:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0