Utopi är alltid finare än verkligheten

Det finns mycket gemensamt mellan Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Båda är små partier som har aldrig haft riktig makt. Därför kan de alltid drömma ohejdad om sina utopisamhällen.


I deras utopisamhälle behöver ingen arbeta mer än 6 timmar och få mer betalt varje år utan motprestationer bara för att facken vill så. Människor använder inte bilar och cyklar även på vintern. De som inte cyklar sitter hemma eftersom de behöver inte arbeta och lever på en medborgarlön. Husvärme får man från solen och vindkällor som inte ännu byggt men det finns gott om ved i skogen.


Betygsättningen är så kränkande att den ska avskaffas på alla skolor. Alla går på universitet direkt efter gymnasiet som inte har några betyg. Eftersom alla är högutbildade behöver man ta in människor från andra länder som ska arbeta där en utbildning inte behövs. Alla är välkomna till Sverige eftersom landet är så stor och statsfinanserna är obegränsade.


Människor från andra länder behöver inte arbeta heller om de inte vill, det räcker med statsfinanser för alla. De som betalar skatter är mycket glada om de får skattehöjningar varje år, egentligen behöver man inte pengar alls för sitt arbete eftersom det räcker med alla bidrag man får.


Utopidrömmarna har inga gränser hos Miljöpartiet och Vänsterpartiet. De som inte har makt behöver inte ha ansvar.



Omröstning:


Har miljöpartiet (mp) bättre miljöpolitik än andra partier?



Vad tycker du om miljöpartiets (mp) politik utöver miljöpartiet?







SVD 2 DN 2 3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0