Erkänn sexköpförbudfiaskot

Svenska sexköplagen är ett fiasko som ingen vågar att erkänna. För mycket energi gick på att införa den här lagen och det ser ut som att ingen orkar att ifrågasätta den offentligt. Lagen var avsedd för att skydda kvinnor och förhindra trafficking men förvandlades till en moralpiska som används i tid och otid.


Däremot tyska och holländska lagar som legaliserar prostitutionen moraliserar inte över sexköparnas vanor utan verkligen skyddar kvinnor och förhindrar trafficking.


Tyska och holländska lagar lyckadas att nå positiv resultat, däremot har svenska och norska sexköplagar misslyckades totalt.

Är det inte dags att erkänna fiaskon och göra någonting åt det.


Omröstning:







Kommentarer
Postat av: colette

och vad baserar du dina antaganden på?

2010-07-21 @ 09:47:30
Postat av: Ove

Jag kan inte göra annat än att hålla med författaren av den här bloggen till 100%.



Den svenska sexköpslagen är en patetisk moral-lag stiftat av överbetalda,verklighetsfrånvarande socialister som tror att samhället blir bättre om alla tycker och tänker likadant.



Folk har köpt och sålt sexuella tjänster sedan urminnes tider och denna lag har bara gjort att de prostituerade blivit mer utsatta än någonsin när verksamheten tvingats under jord.

2010-07-21 @ 10:05:19
URL: http://yesbaby.livesexbook.com
Postat av: Helmuth

Visst sjutton har du rätt. Sexköp är inte något som per automatik är "dåligt". Jo, det kan ses som djupt omoraliskt och förkastligt (eller ej, det kan diskuteras) men det ska inte vara olagligt. Vi behöver ett nytt skolämne i grundskolan tror jag - pragmatism, eller liberala grundprinciper eller nåt sånt.

2010-07-21 @ 10:35:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0