Vi frestas av anonymiteten

Vi spenderar allt mer tid på internet. Vi arbetar där, har sociala realtioner med andra människor där, spelar spel, chattar, läser tidningen och uttalar oss. Enligt Voter.se's omröstning är 43% medlemar i minst 3 internetcommunities .

Det verkar som vi lever i två olika verkligheter - en i vanliga livet och en på Internet. Man vågar mer på Internet än i vanliga livet. Regler är mera brutala på nätet. Folk förolämpar varandra, blir mera aggressiva och otåliga. Samtidigt vågar folk att vara öppnare och ärligare. En sak är klar, folk beter sig annorlunda på Internet än i vanliga livet. Datorskärmen är vårt skydd och det är svårt för vänner på Facebook att se om du verkligen klarat tentan, hur det går för dig på arbetsplatsen eller hur du äter.

DN.se skriver idag en intressant artikel där två ungdomar intervjuas om skillnaden mellan internet och det vanliga livet. Visserligen kan man vara anonym på internet men vi blir allt lättare identifierbara via kablarna. Anonymitet på internet är inte alltid en självklarhet. 36% av Voter.se's användare ser inte anonymiteten som självklar.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0