Ni kan inte ta oss.

En av de största moderna myter är att vi inte dör bara vi skyddar oss ordentligt förutser allt. Det går inte att skydda sig från allting. Men det är det som massmedia och politiker strävar efter genom att förpesta vår tillvaro med ständiga neurotiska ororeportage och gnäll. Må det sälja lösnummer och öka väljarsiffror men det bidrar inte till säkerheten eller vår fysiska och psykiska hälsa.

Senaste påhitt för att göra oss riktigt oroliga och samtidigt att vinna vår uppmärksamhet är flygsäkerheten. Bara vi genomgår alla skanningsapparater så kommer att vi att leva för evigt. Att det slukar vår tid och kränker vårt privatliv är ingenting i jämförelsen med vad det kan åstadkomma. Det kan nämligen skydda oss från den obefintliga chansen att drabbas av terrorism i lyften som beräknas som 1: 10 408 947.

 

Sanningen är att det inte går att förebygga alla terrorismattacker genom att upprätta totalkontroll på allt och alla. Det liknar mera kollektivbestraffning än säkerhetsåtgärder. Tack och lov har Voter.se's användare röstat vettigt hittills. Vem vet våra användare är kanske klokare än Obama och massmedia, i skrivandens stund är två tredjedelar emot säkerhetsskanning. Rösta du med!








Samma mentala hälsa är uppvisad här när:








Kära politiker och massmedia ni har inte lyckats. Vi vägrar att bli rädda och oroliga. Ni kan inte ta oss.





DN
SvD
AB
GP


Kommentarer
Postat av: kronprins

Förstår inte varför du är så upprörd. Skulle inte massmedian uppmärksamma allmänheten om dessa risker? Menar du att massmedian och myndigheterna borde bara tiga eller bli likgiltiga inför såna terrorrisker? Eller föredrar du att bli överraskad med att sprängas i luften än att tvingas visa arslet varje gång du går ombord på ett flygplan?

2010-01-06 @ 11:00:18
Postat av: Lustigkurren

Är det inte som så att det Obama talar om är misskötsel snarare än systemfel och att misskötseln kommer att försvinna med ny teknik?



Alltså, vaktjävlarna somnar efter att ha glott 15h på en skärm och missar terroristen, med nakenscanner blir det mer enklare att hålla sig vaken (gratis porr), dessutom kommer folk att vara ovilliga att visa fläsket. Sedan kan det ju vara som så att vissa vaktjävlar inte har någon skärm att titta på, men detta löses med den obligatoriska nakenscannern, en nakenscanner till varje vaktjävel.



Sedan har vi alla dessa hemliga armeer av underrättelsemänniskor som aldrig är på rätt plats, rätt tid och vid rätt person. En gång var SÄPO på rätt plats med en spanare, han blev dock så överraskad när terroristerna började skjuta folk med pistol att han helt enkelt gömde sig.



2010-01-06 @ 11:53:42
Postat av: Troubleman

Det är upp till dig att filtrera bort hysterin och fokusera på fakta. Jag känner ingen som går på hysterin och lever i fruktan pga media.



Även om vi i Sverige sitter hyfsat bra bör hela världen delta i det hot som faktiskt riskeras sprida sig till europeiska länder om ingen agerar mot terrorismen. Vi kan inte bara hoppas på att någon annan löser dessa problem och är agerar världspolis. Det handlar inte så mycket om vårt behov av nakenscanning i Sverige som det handlar om att vi visar att vi är delaktiga och hjälpvilliga i den kamp som faktiskt utkämpas mot terrorism som har global negativ påverkan.

2010-01-08 @ 05:46:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0